21.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Στους «8» της Ευρώπης ο Θρύλος!

Ως δεύτερος στον 3ο προκριματικό όμιλο της Όστια, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην προημιτελική φάση της LEN Euroleague

Συνεπής με το ευρωπαϊκό της ραντεβού, η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού προκρίθηκε ως δεύτερη από το γκρουπ στην προημιτελική φάση της LEN Euroleague!

Οι Ερυθρόλευκες είχαν ρεπό την Κυριακή (7/2), ολοκληρώνοντας την παρουσία τους στον 3ο προκριματικό όμιλο με δύο νίκες (κόντρα σε Πάντοβα με 10-7 και Βαζούτας με 11-4) και μία ήττα (από τη Ρόμα με 13-12) στη «φούσκα» της Όστια. Στην 1η θέση τερμάτισε η Ρόμα, που ήρθε ισόπαλη 11-11 με την Πάντοβα, η οποία και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Η Πάντοβα ήθελε μόνο τη νίκη και μάλιστα με διαφορά προκειμένου να περάσει εκείνη στην τριπλή ισοβαθμία.

Μετά την ισοπαλία της Ρόμα με την Πάντοβα, την Κυριακή (7/2), ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκρισή του στις οκτώ καλύτερες ομάδες της LEN Euroleague ως δεύτερος από τον όμιλο. Η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έδωσε τα τρία παιχνίδια της στον όμιλο μέσα σε 24 ώρες (τα δύο εξ αυτών κόντρα σε Βαζούτας και Ρόμα, την ίδια ημέρα!), με τη LEN να φτιάχνει το πρόγραμμα στα μέτρα των ιταλικών ομάδων!

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την είσοδό του στο Final-4 σε διπλούς αγώνες. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή (7/2) στη Βερόνα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων.

Η τελική βαθμολογία στον 3ο προκριματικό όμιλο:

  1. Ρόμα 10
  2. Ολυμπιακός 9
  3. Πάντοβα 7
  4. Βαζούτας 3
  5. Νις 0 (σ.σ.: μηδενίστηκε)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς