23.4 C
Athens

Μενδώνη: Δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για τον Λιγνάδη

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, παραίτηση που έγινε δεκτή από την υπουργό Πολιτισμού, η Λίνα Μενδώνη σχολίασε το γεγονός, καθώς και το τσουνάμι καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Το ελληνικό #metoo έρχεται με καθυστέρηση κάποιων χρόνων. Είναι υγιές που συμβαίνει αυτό, κάποτε το απόστημα πρέπει να σπάσει. Τόσο ο καταγγέλλων όσο και ο καταγγελλόμενος, αλλά και οι Αρχές που θα αντιμετωπίσουν αυτές τις υποθέσεις, πρέπει να το κάνουν με τη δέουσα σοβαρότητα», είπε η υπουργός, που διευκρίνισε ότι στην περίπτωση του Λιγνάδη δεν έχουν υπάρξει -μέχρι τώρα τουλάχιστον- επώνυμες καταγγελίες εις βάρος του. Έκανε μάλιστα λόγο για φήμες και το δικαίωμα του σκηνοθέτη να υπερασπιστεί το όνομά του.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης μου έστειλε χθες αργά το απόγευμα την επιστολή παραίτησής του, αναφέροντας τους λόγους. Μέσα σε αυτό το τοξικό κλίμα, ο καθένας έχει τις αντοχές του, για να ανεχθεί οποιεσδήποτε φήμες. Επώνυμες καταγγελίες μέχρι σήμερα εναντίον του δεν έχουν υπάρξει. Από την άλλη ο καθένας έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του είτε απέναντι σε φήμες είτε σε καταγγελίες», κατέληξε για το θέμα η υπουργός Πολιτισμού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς