32.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Να συνεχίσει ακάθεκτος και να πετύχει τη 18η «ξεχωριστή» νίκη

Ο Ελ Αραμπί αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού απέναντι στον ΟΦΗ, όπου οι Ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη για να την αφιερώσουν στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ, το απόγευμα της Κυριακής (7/2, 17:15), στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, θέλοντας να συνεχίσει την αήττητη πορεία του στη Super League (17-3-0).

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός θα επιδιώξει τη 18η νίκη του στο φετινό Πρωτάθλημα προκειμένου να την αφιερώσει στα 21 αδικοχαμένα θύματα της Θύρας 7. Τη Δευτέρα (8/2) συμπληρώνονται 40 χρόνια από την τραγωδία που έχει σημαδέψει τον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο και τον ελληνικό αθλητισμό. Για πρώτη φορά, φέτος, δεν τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο εξαιτίας των ειδικών συνθηκών και απαγορεύσεων που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν προτίθεται να αλλάξει πράγματα στο βασικό σχήμα συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι Πρωταθλήματος στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης (31/1, 1-3). Βάσει των δοκιμών που έκανε στην απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου (6/2), ο προπονητής του Ολυμπιακού προσανατολίζεται ουσιαστικά σε μία με δύο αλλαγές, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να επανέρχεται στην εντεκάδα και τον Ματιέ Βαλμπουενά να παίρνει κατά πάσα πιθανότητα τη θέση του Κώστα Φορτούνη.

Ο Μαροκινός επιθετικός χρειαζόταν «ανάσες» και έχει να αγωνιστεί από τις 27 Ιανουαρίου και την επικράτηση κόντρα στον ΠΑΟΚ (3-0) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο 34χρονος «killer» έμεινε στον πάγκο στη Ριζούπολη απέναντι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», ενώ ήταν εκτός αποστολής στον εντός έδρας επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό (3/2, 3-0).

Έτσι, το πιθανότερο σχήμα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ είναι το εξής: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μπρούμα, Βαλμπουενά (ή Φορτούνης), Μασούρα (ή Βρουσάι), Ελ Αραμπί.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα, ο κόουτς Μαρτίνς αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής στους Κένι Λαλά και Σωκράτη Παπασταθόπουλο, οι οποίοι λογικά θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα της ομάδας. Ο Γάλλος δεξιός μπακ έχει πιθανότητες ακόμα και για βασικός, αν και ο Ανδρούτσος διατηρεί τον πρώτο λόγο. Ο Σωκράτης ενδέχεται να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή και να πάρει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

Η προαναγγελία του αγώνα στα social media της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Υπενθυμίζεται η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς