21.1 C
Athens

Ρόμα – Ολυμπιακός 13-12: Τον λύγισε η κούραση, περιμένει την κατάταξη

Στο τρίτο ντέρμπι που έδωσε μέσα σε διάστημα 24 ωρών και στη δεύτερη αναμέτρηση την ίδια ημέρα, ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στον 3ο προκριματικό όμιλο της Euroleague, με 13-12 από τη διοργανώτρια Ρόμα και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη «φούσκα» της Όστια.

Οι Ερυθρόλευκες με τις διαδοχικές νίκες τους κόντρα σε Πάντοβα και Βαζούτας έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση στους «8» και θα περιμένουν να ολοκληρωθούν τα παιχνίδια του ομίλου την Κυριακή με την αναμέτρηση μεταξύ της Πάντοβα και της Ρόμα, από την οποία θα προκύψει η τελική κατάταξη στον όμιλο.

Από κει και πέρα στην αναμέτρηση με τη Ρόμα, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την τρίτη σπουδαία διαδοχική νίκη, η οποία θα του εξασφάλιζε από σήμερα την πρωτιά στον όμιλο, ωστόσο «λύγισε» στο φινάλε από την κούραση.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη, οδηγούσε στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έμεινε πίσω στο φινάλε της τρίτης περιόδου, αλλά στο τελευταίο οκτάλεπτο, ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε με 12-11, μέχρι και 1:48 πριν τη λήξη.

Στο λεπτό αυτό δέχθηκε την ισοφάριση με το τρίτο πέναλτι της Ρόμα και 1:27 πριν το φινάλε η Ιταλική ομάδα έφτασε στο 13-12 που ήταν το τελικό σκορ.

ΡΟΜΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 13-12

Tα οκτάλεπτα: 2-5, 5-3, 4-2, 2-2

Ρόμα: Σπαράνο, Ταμπάνι 3, Γκαλάρντι 2, Αβέγκνο 4, Γκιουστίνι 3, Τσιαπίνι, Πικόζι, Σινιγκάγκλια, Ναρντίνι, Ντι Κλαούντιο, Στοράϊ 1, Μπιάντσι, Μπραντιμάρτε

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου , Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 3, Τορνάρου , Β. Πλευρίτου 2, Τσουκαλά 3, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς