18.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Τριπλό «χτύπημα» με Νομικού, Φακοπουλίδου και Παπαστεργίου

Τριπλή ενίσχυση για την ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού

Στο ρόστερ της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού εντάσσονται οι Μαρία Νομικού (φωτογραφία), Νάσια Φακοπουλίδου και Πηνελόπη Παπαστεργίου.

Το Πρωτάθλημα της Volley League Γυναικών επαναρχίζει, αλλά ο Ολυμπιακός λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων για την τύχη της Α1 βόλεϊ Γυναικών στην τρέχουσα σεζόν δεν κατάφερε να αποκτήσει ξένες αθλήτριες, που θα αντικαθιστούσαν όσες αποχώρησαν λόγω της παύσης της αγωνιστικής δραστηριότητας στα ερασιτεχνικά τμήματα και συγκεκριμένα το βόλεϊ για περίπου τρεις μήνες.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, προχώρησε στην απόκτηση τριών Ελληνίδων αθλητριών, με εμπειρία. Συγκεκριμένα, επιστρέφει η Μαρία Νομίκου, η οποία αγωνίστηκε στην ομάδα από το 2017 μέχρι το 2019. Η 28χρονη (30/3/1993) αγωνίζεται τόσο ως διαγώνια όσο και ως ακραία, αλλά προορίζεται για τη θέση της βασικής διαγώνιας, έχοντας τη δύσκολη αποστολή να αναπληρώσει ως ένα βαθμό το κενό της Σάσκια Χίπε.

Παράλληλα, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με τη Νάσια Φακοπουλίδου, η οποία είναι ακραία. Η 25χρονη (22/5/1998) παίκτρια είχε αγωνιστεί την περασμένη σεζόν στον Παναθηναϊκό, ενώ φέτος είχε αρχίσει την αγωνιστική χρονιά στο Αιγάλεω.

Τέλος, οι Ερυθρόλευκοι απέκτησαν και την Πηνελόπη Παπαστεργίου, η οποία είχε αρχίσει τη σεζόν στον Πανναξιακό. Η 26χρονη (26/3/1995) πασαδόρος αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να αντικαταστήσει την Στέλλα Χριστοδούλου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς