22.8 C
Athens

Κύπελλο Ελλάδας: Οι γηπεδούχοι καλούνται να υπερβούν το 2-0

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα τσέκαραν τα εισιτήριά τους για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, και μαζί με τον Παναθηναϊκό και τη Λαμία να περιμένουν τις τρεις ομάδες που θα ολοκληρώσουν την 8αδα των προημιτελικών. Η κλήρωση θα διεξαχθεί αύριο (05/02) στις 11:00. Όλες οι φιλοξενούμενες καλούνται να υπερασπιστούν το υπέρ τους 2-0 για να πάρουν την πρόκριση.

ΟΦΗ – ΒΟΛΟΣ

Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Βόλο (15:00) με τους Κρητικούς να καλούνται να πετύχουν μίνιμουμ δύο γκολ σε ένα 90λεπτο, ενώ στα πρόσφατα έξι ήταν άσφαιροι. Την ίδια ώρα φυσικά πρέπει να κρατήσει το «0» στην άμυνα, καθώς αν η ομάδα της Μαγνησίας πετύχει έστω και ένα τέρματα θα δυσκολέψει την ήδη δύσκολη αποστολή των Κρητικών.

Ο ενδεχόμενος αποκλεισμός ενδέχεται να φέρει τον Γιώργο Σίμο σε δυσμενή θέση. Μπορεί με τον Γιαννιώτη τεχνικό στο τιμόνι ο ΟΦΗ να τηρεί πιστά το αγωνιστικό του πλάνο, ωστόσο ο περσινός με τον φετινό ΟΦΗ δεν έχουν καμία σχέση. Ο Βόλος από την μεριά του θέλει να προκριθεί για πρώτη φορά στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, στην σύντομη ιστορία του συλλόγου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για δεύτερη φορά σε διάστημα πέντε ημερών. Στο παιχνίδι πρωταθλήματος ο Αστέρας ήταν ο μεγάλος νικητής, παίρνοντας σοβαρό προβάδισμα για να μπει στα play-off, ενώ η Ευρώπη δεν είναι μακριά. Στο κύπελλο ωστόσο οι Αρκάδες έχουν μια πολύ σοβαρή αποστολή, και να κάνουν κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά φέτος.

Την φετινή σεζόν ο Άρης δεν έχει δεχτεί ούτε μια φορά τρία γκολ. Έχει φτάσει μέχρι τα δύο αλλά… έως εκεί. Οι Κίτρινοι είναι υποψιασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουν, και δεν θα προχωρήσουν σε πολύ μεγάλες αλλαγές, καθώς ο Άρης στοχεύει στην κατάκτηση του κυπέλλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης στο πρώτο παιχνίδι κέρδισε με 2-0, με το παιχνίδι να διεξάγεται στις 17:15.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΕΚ

Τελευταίο χρονικά παιχνίδι αυτό ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και την ΑΕΚ. Ο Απόλλων έχει λίγες πιθανότητες να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα, το σίγουρο είναι ότι θα το παλέψει. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει πετύχει τρία γκολ στην ΑΕΚ, ωστόσο αυτή ήταν επί Μάσιμο Καρέρα, με την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ να είναι κατά πολύ χειρότερη σε σχέση με αυτή του Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ αναμένεται να προσέξει το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς το πρωτάθλημα ουσιαστικά έχει χαθεί, όντας 14 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Το κύπελλο είναι ο μόνος στόχος που απομένει για την ΑΕΚ, όπως και για τους υπόλοιπους διώκτες του Ολυμπιακού. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 19:30.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς