20.5 C
Athens

Απόλλων Λάρισας: Ανακοίνωσε Γιάκο και Ντα Κάμπο

Διπλή μεταγραφική ενίσχυση για τον Απόλλωνα Λάρισας

Ο Ευριπίδης Γιάκος επέστρεψε στη Λάρισα, αλλά για λογαριασμό του Απόλλωνα, που ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Στο παρελθόν, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε ένα σύντομο πέρασμα από την ΑΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα Λάρισας:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της, με τον εξαίρετο μεσοεπιθετικό Ευριπίδη Γιάκο.

Γεννημένος στα Ιωάννινα στις 9 Απριλίου 1991 έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο πανηγύρισε αρχικά την άνοδο στη Super League.

Έπειτα από δύο χρόνια ως δανεικός στη Δόξα Κρανούλας (Football League 2), επέστρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα καταγράφοντας το 2012 τις πρώτες του συμμετοχές στη Super League.

Συνολικά με την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του έως το 2019 μέτρησε 195 συμμετοχές (οι 161 στη μεγάλη κατηγορία, οι 28 στο Κύπελλο Ελλάδας, 4 στην Ευρώπη και οι 2 στη Football League), με 15 γκολ.

Το πρώτο μισό του 2019 ανήκε στο δυναμικό της Α.Ε.Λ. ενώ στις αρχές του 2020 μεταπήδησε στον ΑΟ Χανίων».

Για την επιστροφή του στη Λάρισα και τον Απόλλωνα, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάσσομαι στο δυναμικό μιας παραδοσιακής ομάδας της κατηγορίας, που εκπέμπει υγεία και έχει στόχους.

Από την πρώτη στιγμή στη Λάρισα με υποδέχτηκαν οι άνθρωποι της διοίκησης και δη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κ. Μαντζανάς, πολύ ζεστά κάνοντάς με να νοιώσω πολύ οικεία. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω τον Απόλλωνα να πετύχει τους στόχους του και εύχομαι να έχουμε μία χρονιά με υγεία και όσο περισσότερες αγωνιστικές επιτυχίες».

Ανακοίνωσε και Ντα Κάμπο

Παράλληλα, ο Απόλλων Λάρισας ανακοίνωσε και την απόκτηση του Ερνάν Νικολάς Ντα Κάμπο.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είχε ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό Βόλου το περασμένο καλοκαίρι, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν πρόλαβε να αγωνιστεί με τους Ερυθρόλευκους. Πάντως, παρέμεινε κάτοικος Θεσσαλίας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα Λάρισας:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Αργεντινού ακραίου επιθετικού Hernán Nicolás Da Campo (Ερνάν Νικολάς Ντα Κάμπο)!

Ο Da Campo είναι 26 ετών (γεννήθηκε στις 6/8/1994, ύψος 1.81) και έχει πλούσιο βιογραφικό.

Το 2020 αγωνίστηκε στην Τσακαρίτα (13 συμμετοχές, λόγω της διακοπής εξαιτίας του κορωνοϊού) ομάδα της πατρίδας του, η οποία αγωνίζεται στην Primera National, ενώ το καλοκαίρι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό Βόλου, όπου όμως – λόγω κορωνοιού – αφού δεν υπήρξε πρωτάθλημα στη Football League, αναλώθηκε μόνο σε προπονήσεις μαζί του, γι’ αυτό και η βολιώτικη ομάδα, μιας και ο ίδιος επέμενε να παίξει σε ανώτερο πρωτάθλημα, τον παραχώρησε στον Απόλλωνα, που τον ζήτησε επίσημα, για την τρέχουσα σεζόν.

Ο Nicolás έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στη Ροζάριο, την Κίλμες και στη Σαν Μαρτίν.

Πρόκειται για έναν προικισμένο – με πολλά επιθετικά χαρίσματα – ποδοσφαιριστή που έρχεται στη Λάρισα για να κάνει τη διαφορά και αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος, πίσω από το σέντερ φορ αλλά και στις δύο πτέρυγες.

Έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο στην Αργεντινή και η κίνηση της λαρισινής ΠΑΕ να φέρει στην ομάδα έναν τέτοιο αξιόλογο ποδοσφαιριστή, με παραστάσεις από ένα προηγμένο πρωτάθλημα δείχνει το στίγμα, για το τι θέλει να πετύχει τη φετινή σεζόν, που δεν ξεκίνησε όπως αναμενόταν για τον Απόλλωνα.

Τον Hernán Nicolás Da Campo παρουσίασε επίσημα στα γραφεία της ΠΑΕ, ο οικονομικός διευθυντής του Απόλλωνα, κ. Αχιλλέας Σακελλαρίου».

Ντα Κάμπο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς