24.3 C
Athens

Με πέναλτι και αποβολή ξεκίνησε η ανατροπή!

Ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση της Λάρισας που προηγήθηκε στο 36’ με κεφαλιά του Νούνιτς, όμως το πέναλτι που κέρδισε ο Πρίγιοβιτς και η αποβολή του Καρανίκα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έφεραν τούμπα το ματς. Ο Σέρβος ευστόχησε στην εσχάτη των ποινών και ο Άκπομ στο 69’ έκανε το 2-1

Μία φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτή που καθόρισε το ματς της Τούμπας. Ο Πρίγιοβιτς από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μαουρίσιο βρέθηκε φάτσα με τον Κρίστινσον και δέχθηκε από πίσω το μαρκάρισμα του Καρανίκα. Πέναλτι και αποβολή του Καρανίκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα καταλόγισε ο διαιτητής Κοτσάνης.

Ο Πρίγιοβιτς ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε και ισοφάρισε 1-1 για τον ΠΑΟΚ.
Η Λάρισα είχε προηγηθεί στο σκορ στο 36’ με κεφαλιά του Νούνιτς ύστερα από σέντρα του Καρανίκα και δημιούργησε ελπίδες ότι θα καταφέρει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Κρίστινσον που «κατέβασε τα ρολά» σε αρκετές περιπτώσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι παρότι είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα δεν είχαν ορθόδοξη ανάπτυξη. Ο Κρίστινσον στάθηκε και πάλι στο… ύψος του και κράτησε την εστία του μέχρι το 69’. Τότε οι δύο αλλαγές του Λουτσέσκου συνεργάστηκαν και «καθάρισαν» για τον ΠΑΟΚ. Ο Σάκχοφ έκανε τη συρτή σέντρα και ο Άκπομ με προβολή έγραψε το 2-1.

Μετά το 2-1 τα πάντα πήραν τον δρόμο τους. Η Λάρισα των δέκα παικτών δεν μπορούσε να αντιδράσει και ο ΠΑΟΚ πήρε τους τρεις βαθμούς.
Η ομάδα του Λουτσέσκου απέκτησε πλέον σημαντική διαφορά από τους διώκτες της. Οχτώ βαθμοί τον χωρίζουν από τον Ολυμπιακό και επτά από τον Ατρόμητο.

Διαιτητής: Κοτσάνης ( Κωνσταντίνου, Φωτόπουλος).
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ (66’ Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (66’ Ακπόμ), Λημνιός (81’ Ζαμπά), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς
ΛΑΡΙΣΑ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεβ, Φατιόν, Ακόστα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (46’ Γκόλιας), Ντέλετιτς, Νούνιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς