20.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Χρειάζεται τον καλό Μασούρα

Ο Γιώργος Μασούρας περνάει ένα φυσιολογικό διάστημα αγωνιστικής κάμψης και εξαρτάται από τον ίδιο να επιστρέψει στο γνώριμο επίπεδο απόδοσης

Σε προσωπικό επίπεδο και καθαρά αγωνιστικά, το 2021 δεν έχει αρχίσει θετικά για τον Γιώργο Μασούρα.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έχει δει τα αγωνιστικά λεπτά του να μειώνονται μέσα στον Ιανουάριο, αλλά κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, την περασμένη Κυριακή (31/1, 0-3) έδειξε… σφυγμό, παίζοντας στο φινάλε ως αλλαγή και έχοντας μία έξοχη προσωπική ενέργεια, που δεν κατέληξε σε ασίστ και γκολ για λίγα εκατοστά.

Ο Μασούρας δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής για τους νταμπλούχους Ελλάδας… Είναι ο τρίτος σκόρερ του Ολυμπιακού στη φετινή Super League πίσω από τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί (15 γκολ και 2 ασίστ σε 18 συμμετοχές) και Αχμέντ Χασάν (7 γκολ και τρεις ασίστ σε 11 συμμετοχές), έχοντας 6 γκολ και τρεις ασίστ σε 17 συμμετοχές. Μέσα στον Ιανουάριο, όμως, ο 27χρονος Έλληνας διεθνής έχει χάσει τη θέση του στην εντεκάδα.

Στα 8 παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου (7 στο Πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο), ο Γιώργος Μασούρας αγωνίστηκε ως βασικός μόλις σε τρία ματς και δεν έβγαλε ούτε ένα ενενηντάλεπτο. Στο Αγρίνιο, στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό (9/1), έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 59 λεπτά, ενώ 76 και 66 λεπτά αγωνίστηκε κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης (6/1) και ΠΑΣ Γιάννινα (17/1) αντίστοιχα. Έμεινε στον πάγκο με την ΑΕΚ (3/1), είχε ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ (13/1, 27/1) και στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης (31/1), ενώ ήταν εκτός αποστολής στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (24/1).

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε στα 6 από τα 8 παιχνίδια της ομάδας, μέσα στο 2021, χωρίς να δώσει κάποια ασίστ ή να πετύχει κάποιο γκολ. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του στον Ολυμπιακό, που περνάει ένα σημαντικό διάστημα αγωνιστικής κάμψης στην ατομική του απόδοση, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν να δουν ξανά τον καλό Γιώργο Μασούρα, ο οποίος είναι πολύτιμος στο παιχνίδι της ομάδας και έχει προσφέρει, ήδη, πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο. Είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο σύλλογος τον εμπιστεύεται απόλυτα, ανανεώνοντας και το συμβόλαιό του έως το καλοκαίρι του 2024, οπότε είναι στο χέρι του να επανέλθει σύντομα στον πολύ καλό αγωνιστικό εαυτό του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς