22.7 C
Athens

Ρόι Κάρολ: Βασικός στα 43 του!

Ο Ρόι Κάρολ δεν το βάζει κάτω και στα 43 του αγωνίστηκε βασικός στο Πρωτάθλημα της Βόρειας Ιρλανδίας!

Ο Ρόι Κάρολ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και έπαιξε βασικός το βράδυ της Τρίτης (2/2) για το Πρωτάθλημα της Βόρειας Ιρλανδίας!

Ο 43χρονος (30/9/1977) τερματοφύλακας έπαιξε για πρώτη φορά μετά τις αρχές του 2019, καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο τον έθεσε νοκ-άουτ. Ωστόσο, ο Ιρλανδός δεν το έβαλε κάτω και έπαιξε ξανά στην πρώτη κατηγορία της Βόρειας Ιρλανδίας ως παίκτης της Ντάνγκανον Σουίφτς (σ.σ.: υπέγραψε συμβόλαιο τον Ιανουάριο), η οποία επικράτησε στην έδρα της Μπαλίμενα Γιουνάιτεντ με 1-0 (το γκολ ο Ρις Κάμπελ στο 82ο λεπτό), κρατώντας το μηδέν!

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε δηλώσει πως «… δεν μπορώ να περιμένω άλλο και θέλω να επιστρέψω στα γήπεδα. Το ποδόσφαιρο κυλάει στο αίμα μου. Όλα είναι για την απόλαυση και θέλω να το απολαύσω! Αυτός είναι ο τρόπος που θα το αντιμετωπίσω μέχρι το τέλος της σεζόν».

Ο Κάρολ αγωνίστηκε με επιτυχία στον Ολυμπιακό από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι τον Μάιο του 2013 (σ.σ.: με δύο νταμπλ στο ενεργητικό του), έχοντας 34 επίσημες συμμετοχές και κρατώντας 17 φορές το μηδέν στην εστία του. Κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα (2012, 2013) και δύο Κύπελλα Ελλάδας (2012, 2013) με τους Ερυθρόλευκους, ενώ στα highlights της καριέρας του στον Θρύλο συμπεριλαμβάνονται οι δύο εμφανίσεις του με τη Ρούμπιν Καζάν, στη φάση των «32» του Europa League, της σεζόν 2011/12. Άλλωστε, ο αγώνας στη Ρωσία (14/2/2012), όπου είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Μπάλας Μέγκιερι, ο οποίος είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα, έχει μείνει στην ιστορία! Ο Κάρολ είχε μπει «κρύος», πιάνοντας πέναλτι με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας! Παράλληλα, στον επαναληπτικό του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ήταν απροσπέλαστος, παίζοντας για μεγάλο διάστημα ως τραυματίας!

Κάρολ

Κάρολ

Η Ντάνγκανον Σουίφτς βρίσκεται στη 10η θέση στο Πρωτάθλημα της Βόρειας Ιρλανδίας, σε σύνολο 12 ομάδων, μετρώντας 11 βαθμούς σε 14 αγώνες. Στο μεσοδιάστημα, από τον τραυματισμό του το 2019, όταν και αγωνιζόταν στη Λίνφιλντ, μέχρι την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ο Ρόι Κάρολ αγωνιζόταν σε μία ερασιτεχνική ομάδα ονόματι Μίντγουελ, που συμμετέχει στη χαμηλότερη κατηγορία της Mid-Ulster Football League. Η τελευταία του συμμετοχή με τη Λίνφιλντ καταγράφηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2019… Δύο χρόνια (και κάτι) αργότερα, ο Ιρλανδός τερματοφύλακας γύρισε στα γήπεδα και τις επαγγελματικές κατηγορίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς