18.5 C
Athens

Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» στη Ρίκα Βαγιάνη

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την δημοσιογράφο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών • Το παρών δίνει και ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στο κοιμητήριο της Νέα Ερυθραίας είπαν σήμερα το απόγευμα συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου το «τελευταίο αντίο» στη Ρίκα Βαγιάνη, την δημοσιογράφο-παρουσιάστρια που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο σύζυγός της, Νίκος Στεφανής, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο τον 13χρονο σήμερα Οδυσσέα, βρέθηκε από νωρίς στο κοιμητήριο για το «τελευταίο αντίο» στη σύντροφο της ζωής του.

Η Ρίκα Βαγιάνη διαγνώστηκε με καρκίνο το 2017, ένα χρόνο αφότου είχε αποχαιρετήσει την πολυαγαπημένη της μητέρα, Βαρβάρα Δράκου, που έφυγε επίσης από καρκίνο. Τουλάχιστον η μάνα δεν ζει για να πονέσει για το χαμό της Ρίκας της, αλλά είναι βέβαιο ότι πονάει διπλά ο Γιάννης Διακογιάννης που τη μεγάλωσε σαν παιδί του, όπως και η αδερφή της Οντέτ. Ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν ο άνθρωπος που ξενυχτούσε τις τελευταίες ημέρες στην Εντατική μαζί με τον σύζυγο της Ρίκας και όσοι γνωρίζουν λένε πως δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό της αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια.

Στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας βρέθηκαν για να την αποχαιρετήσουν και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, αφού η Ρίκα Βαγιάνη κινήθηκε με εξαιρετική άνεση, τόσο στο χώρο της δημοσιογραφίας, όσο και του θεάματος.

Με λουλούδια στα χέρια και δάκρυα στα μάτια ήρθαν να αποχαιρετήσουν το χαμογελαστό κορίτσι, με το καυστικό χιούμορ, την εξαιρετική πένα και το κοφτερό μυαλό που έζησε τη ζωή του όπως την ήθελε, αλλά δυστυχώς έφυγε πολύ νέα.

Από τους πρώτους που βρέθηκαν στο κοιμητήριο για τον ύστατο χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Λίγο αργότερα στο χώρο του κοιμητηρίου έφτασαν ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός και ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Kρατώντας λουλούδια στα χέρια έφτασαν στο κοιμητήρια η Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, η Τζένη Μπαλατσινού και η Βαλέρια Χριστοδουλίδου.

Το παρών έδωσε και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης που γνώριζε τη Ρίκα από παιδί, καθώς ήταν θετή κόρη του Γιάννη Διακογιάννη.

Το παρών έδωσαν ακόμα ο Κώστας Αρζόγλου, ο Τζώνη Καλημέρης, η Λόλα Νταϊφά, η Νίνα Βλάχου, ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, ο Γιάννης Δημαράς, o Bασίλης Καπερνάρος, η Αντα Παπανδρέου, η Πέγκυ Σταθακοπούλου με τον Αλέξανδρο Καλδή, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποια ήταν η Ρίκα Βαγιάνη

H Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάνη, όπως την ήξεραν όλοι), ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.

Το επώνυμο Βαγιάνη προέκυψε από τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη που ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του.

Ηδη από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Επαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. Παράλληλα είχε ήδη αρχίσει και την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ενα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και από το 2005 στο Εθνος.

Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Eχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012.

Ηταν επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία. Η Ρίκα Βαγιάνη ήταν παντρεμένη με τoν ψυχίατρο Νίκο Στεφανή και έχει έναν γιο, τον Οδυσσέα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς