17.9 C
Athens

Φερέιρα: Έφυγα από το γήπεδο για να μην δει κανείς πόσο έκλαιγα

Η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα κέρδισε τη Σάντος με γκολ του Μπρένο Λόπες στο 90+9′ και έγινε η νέα πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, κατακτώντας το Copa Libertadores για το 2021, με τον Πορτογάλο τεχνικό να δηλώνει πως αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, για να κρύψει ότι έκλαιγε, ενώ αναφέρθηκε και στον Ιβάν Σαββίδη.

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται λίγους μήνες στον πάγκο της, κατάφερε σε ένα απίστευτο ποδοσφαιρικό φινάλε να την οδηγήσει στον πρώτο της τελικό μετά το 2000 και στην κατάκτηση του Libertadores μετά την επικράτηση του 1999 απέναντι στην Ντεπορτίβο Κάλι στα πέναλτι.

Μετά τη σπουδαία κατάκτηση ο Φερέιρα μίλησε για τον πρώτο τίτλο που κατέκτησε, όντας στο τιμόνι της ηγεσίας της Παλμέιρας, ενώ αναφέρθηκε και στην οικογένειά του, η οποία του λείπει πολύ.

«Κανείς δεν κερδίζει μόνος του στο ποδόσφαιρο. Ζήτησα να έρθω εδώ, για αυτό το έργο, γι’ αυτήν την πρόκληση. Δεν μπορώ να έχω και του δύο κόσμους μου. Τώρα είμαι πολύ καλύτερος προπονητής, αλλά είμαι χειρότερος θείος, χειρότερος αδερφός, χειρότερος πατέρας, χειρότερος σύζυγος, επειδή άφησα την οικογένειά μου εκεί.

Τα χάνω όλα αυτά. Κλαίω στο μαξιλάρι μου… γιατί δεν είμαι με τις κόρες μου. Δεν έκλαψα λίγο στο τέλος του παιχνιδιού, έκλαιγα πολύ. Δεν ξέρεις πόσο έκλαψα για νοσταλγία.

Έφυγα από το γήπεδο, για να μην μπορεί να δει κανείς πόσο έκλαιγα. Αγαπώ τις κόρες και τη γυναίκα μου, αλλά πέρασα τον Ατλαντικό», σχολίασε ο Φερέιρα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, λέγοντας:

«Πρέπει να μιλήσω και για τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, ο οποίος πλήρωσε μια περιουσία για να πάω εκεί χωρίς κανένα τίτλο και που με πούλησε, γιατί του ζήτησα να με αφήσει να έρθω».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς