22.8 C
Athens

Super League: Σπουδαίες μάχες σε Τούμπα και Γεντί Κουλέ

Το κυρίως πιάτο της 20ης αγωνιστικής της Super League, είναι σήμερα, όπου μεταξύ άλλων ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη. Δύσκολη δοκιμασία έχει και η ΑΕΚ, η οποία καλείται να επιστρέψει στις νίκες στο Γεντί Κουλέ κόντρα στον ΟΦΗ.

ΟΦΗ – ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα. Η ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις απώλειες βαθμών των Άρη και Παναθηναϊκού, με τις οποίες θα δώσει μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη.

Από την άλλη μεριά ο ΟΦΗ φαίνεται πως έχασε το τρένο για τα play-off, καθώς ακόμα και με νίκη θα είναι στο -11 από τον Αστέρα Τρίπολης, διαφορά που δύσκολα ανατρέπεται σε έξι αγωνιστικές. Ο Γιώργος Σίμος έχει ορισμένες απουσίες, ωστόσο ενδεχομένως να ρίξει στην μάχη τον Λουκ Καστάνιος, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα έχουν το κύπελλο, όπου στο πρώτο ματς ηττήθηκαν από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό με 2-0.

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να αφήσει πίσω του την συντριβή από τον Ολυμπιακό. Ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει την νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό για να πιάσει τον Άρη στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά και να ξεφύγει από τους Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης, οι οποίοι τον πλησίασαν επικίνδυνα.

Προ πάντων το μεγαλύτερο κέρδος θα είναι η ηρεμία. Ναι μεν ο Πάμπλο Γκαρσία είναι σίγουρος, αλλά ενδεχόμενη απώλεια βαθμών με τον Παναιτωλικό θα φέρει τριγμούς στις τάξεις του Δικεφάλου. Από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός, θέλει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί, μετά από τις δύο ισοπαλίες που απέσπασαν οι δύο ομάδες που βρίσκονται από κάτω του στον βαθμολογικό πίνακα (Λαμία, ΑΕΛ). Τελευταίο διπλό του Παναιτωλικού ήταν πέρυσι, κόντρα στον Πανιώνιο στα play-off.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος

Σπουδαία αναμέτρηση αναμένεται να παρακολουθήσουμε και στους Ζωσιμάδες. Οι δύο ομάδες, οι οποίες αναμετρώνται και στο κύπελλο, δεν καίγονται τόσο για το συγκεκριμένο παιχνίδι, παρά για την ρεβάνς στο Περιστέρι, καθώς ούτε κινδυνεύουν βαθμολογικά για υποβιβασμό, ούτε μπορούν να ονειρευτούν τα play-off.

Ο ΠΑΣ προέρχεται από την μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ με 0-2, ενώ ο Ατρόμητος από την εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στον Παναιτωλικό. Τελευταίο διπλό του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα, ήταν στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό (0-1).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς