18.8 C
Athens

Η Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής!

Απίθανο φινάλε στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Παλμέιρας και Σάντος. Η Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα με γκολ στο δέκατο (!) λεπτό των καθυστερήσεων πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου (1-0) που είναι το δεύτερο της στη διοργάνωση μετά το 1999!

Για δεύτερη σερί σεζόν, Πορτογάλος είναι εκείνος που στο φινάλε παίρνει το βαρύτιμο τρόπαιο – μετά τον περσινό τελικό και την κατάκτηση από τη Φλαμένγκο του Ζόρζε Ζέσους.

Ένας ακόμα προπονητής που έφυγε από τον ΠΑΟΚ (μετά τον Ραζβάν Λουτσέσκου) κατακτά το αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Άμπελ Φερέιρα μέσα σε λίγους μήνες να τοποθετεί την Παλμέιρας στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής.

Λίγες ημέρες πριν από τον τελικό ο Πορτογάλος πέταξε… καρφιά προς την πρώην ομάδα του αναφέροντας: «Για να κερδίσεις τίτλους πρέπει να είσαι σε συλλόγους όπως η Παλμέιρας. Αυτή ήταν η μεγάλη πρόκληση που δέχτηκα. Ένιωσα και αισθάνομαι ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για αυτό. Γι’ αυτό πέρασα τον Ατλαντικό, για μένα, μαζί με τους παίκτες, σε αυτό τον υπέροχο σύλλογο, για να εργαστώ και να κερδίσω».

Λίγα 24ωρα αργότερα το πέτυχε! Σε ένα ματς που για 75 λεπτά δεν υπήρχε τελική στην εστία (!) από καμία από τις δύο ομάδες και μετά την αποβολή του τεχνικού της Σάντος (Κούκα) στις καθυστερήσεις, η Παλμέιρας χτύπησε σε νεκρό χρόνο!

Ο Ρόνι έβγαλε απίθανη σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά ο Μπρένο έγραψε το 1-0 στέλνοντας την ομάδα του και τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ στον… παράδεισο!

Σάντος: Τζον, Παρά (90+11′ Μπρούνο Μαρκές), Βερίσιμο, Πέρες, Ζόναταν (90+3′ Καριόκα), Άλισον, Πιτούκα, Σάντρι (73′ Μπράγκα), Μαρίνιο, Ζόρζε (90+3′ Μάντσον), Σοτέλδο

Παλμέιρας: Γουεβέρτον, Ρόσα, Λουάν, Γκόμες, Βίνια, Ντανίλο, Ζε Ραφαέλ (78′ Καρέιρο), Μενίνο (85′ Μπρένο), Βέιγκα (90+12′ Εμπερεούρ), Ρόνι (90+12′ Φελίπε Μέλο), Αντριάνο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς