17.8 C
Athens

Κούμαν: Η Μπαρτσελόνα δεν είναι σε θέση να κερδίσει πολλά πράγματα

Ο Ρόναλντ Κούμαν δεν θέλησε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Αθλέτικ Μπιλμάο (31/1, 22:00) παραδέχθηκε ότι οι «μπλαουγκράνα» δεν είναι σε θέση να διεκδικήσουν πολλές διακρίσεις.

Η Μπαρτσελόνα δεν είναι στα… φόρτε της τη φετινή σεζόν και αυτό είναι κάτι που ο Ολλανδός τεχνικός το γνωρίζει καλά.

Ο καταλανικός σύλλογος βρίσκεται στην 4η θέση στη La Liga και ενώ στο Copa del Rey είδε κατάφατσα τον αποκλεισμό κατάφερε τελικά, να ανατρέψει στο τέλος την κατάσταση και με γκολ των Μέσι και Ντε Γιονγκ να αποκλείσει την Ράγιο Βαγεκάνο.

Ωστόσο, ο Κούμαν είναι ρεαλιστής και διατηρεί πολλές επιφυλάξεις.

«Η Μπαρτσελόνα δεν πρόκειται να κερδίσει πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για το που είμαστε, για τις αλλαγές που κάναμε. Δεν εξαρτώνται όλα από έναν παίκτη. Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Γνωρίζουμε την κατάστασή μας στη La Liga, είναι περίπλοκη. Μέχρι τη μέρα που δεν θα είναι άλλο πλέον δυνατό, εμείς θα προσπαθούμε να κερδίσουμε.

Στο Champions League υπάρχουν περισσότερες ομάδες. Δεν υπάρχει σαφές φαβορί. Γνωρίζουμε ότι έχουμε δύο παιχνίδια εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν και θα προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε. Φιλοδοξία μας είναι να κερδίσουμε τρόπαια, επειδή είμαστε η Βαρκελώνη, αλλά πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές», τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «μπλαουγκράνα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς