15.7 C
Athens

Μπενφίκα: Σε απομόνωση μετά από θετικό τεστ ο Ζόρζε Ζεσούς

Η Μπενφίκα με επίσημη ενημέρωσή της ανακοίνωσε ότι ο 66χρονος Πορτογάλος προπονητής της, Ζόρζε Ζεσούς, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά την διαπίστωση ότι υπέστη λοίμωξη του αναπνευστικού.

Στην επίσημη ενημέρωσή της η Μπενφίκα τόνισε ότι ο Ζεσούς υποβλήθηκε σε επτά διαδοχικά τεστ, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά, με το όγδοο να βγαίνει θετικό. Έτσι ο προπονητής των «Λουζιτανών» θα τεθεί σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού, επομένως θα χάσει το ντέρμπι με την Σπόρτιγνκ στο Ζοζέ Αλβαλάδε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μπενφίκα: «1 – Η Μπενφίκα ενημερώνει ότι ο Ζόρζε Ζέσους έχει κλινική εικόνα αναπνευστικής λοίμωξης που προκαλείται από τον ιό του κορωνοϊού.

2 – Παρόλο που τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο προπονητής έχει συσσωρεύσει 7 αρνητικές εξετάσεις, συμπληρωματικές διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο da Luz έδειξαν μια τυπική συμπεριφορά λοίμωξης που προκλήθηκε από το νέο κορωνοϊό.

3 – Υπό αυτήν την έννοια, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη ταχεία εξέταση -η οποία ήταν επίσης αρνητική- και μια μοριακή, της οποίας το θετικό αποτέλεσμα έγινε γνωστό.

4 – Στην περίπτωση άτυπου περιστατικού, υπάρχουν ενδείξεις παρόμοιων καταστάσεων στις οποίες, παρά τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, ο ιός ανιχνεύεται μόνο μετά από λίγες ημέρες, με την πρόοδο της αναπνευστικής λοίμωξης και την επιδείνωση της με συμπτώματα.

5 – Ο Ζόρζε Ζέσους θα απομονωθεί τις επόμενες μέρες, με το ιατρικό προσωπικό της Μπενφίκα να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του, η οποία είναι σταθερή. Η Μπενφίκα προσφέρει κάθε βοήθεια στον προπονητή της και ζητά τον σεβασμό της ιδιωτικής του ζωής».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς