16.9 C
Athens

Σύψας: Εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και ειδικά στην Αττική, που τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, μίλησε στο Open ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

Το μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό τόνισε πως η πρωτεύουσα μπαίνει στο «κόκκινο» και πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 18:00 το απόγευμα και όχι από τις 21.00 που είναι μέχρι σήμερα. Η εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων αναμένεται να επηρεάσει και το λιανεμπόριο, καθώς η πρόταση είναι τα καταστήματα να επανέλθουν στη μέθοδο του click away. 

Ο κ. Σύψας ανέφερε πως η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εξ ολοκλήρου για τις «κόκκινες» περιοχές, διευκρινίζοντας πως όποια μέτρα ληφθούν θα εφαρμοστούν αρχικά για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα επανεξεταστούν. Σημείωσε, δε, πως στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο στόχος της επιτροπής είναι να προλάβει τα χειρότερα, γι’ αυτό και πέφτουν στο τραπέζι πιο ενισχυμένα μέτρα.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε πως οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «κανείς δεν θέλει μια Αττική στο έλεος της πανδημίας». 

Σχετικά με τα σχολεία και το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ο καθηγητής είπε για τα γυμνάσια υπάρχει ερωτηματικό, καθώς θεωρούνται «γκρίζα ζώνη», ενώ «επιδημιολογικα είναι πιο επικίνδυνα τα λύκεια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς