15.7 C
Athens

Το πέναλτι για το οποίο «φαγώθηκε» από την UEFA ο Κολίνα! (video)

Διαβάστε για ποιον λόγο εξωθήθηκε σε παραίτηση ο Πιερλουίτζι Κολίνα από την UEFA

Η παραίτηση του Κολίνα από την επιτροπή διαιτησίας της UEFA ήταν το πιο σημαντικό γεγονός των τελευταίων ημερών σε διεθνές διαιτητικό επίπεδο. Ο Ιταλός το ανακοίνωσε στο σεμινάριο των κορυφαίων Eυρωπαίων ρέφερι που έγινε στην Νιόν της Ελβετίας. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) και οι υπόλοιποι διαιτητές έπαθαν σοκ όταν τους το ανακοίνωσε.

Ο Κολίνα δεν εξήγησε τους λόγους. Αρχικά διέρρευσε ότι είχε κουραστεί να ασχολείται παράλληλα με τις επιτροπές διαιτησίας της UEFA και τη FIFA. Επέλεξε να παραμείνει στην δεύτερη και να αφήσει την πρώτη. Όμως φαίνεται πως καταλυτικό ρόλο έπαιξε και κάτι άλλο.

Σύμφωνα με πηγές από τη Νιόν, η ίδια η UEFA ήταν που ζήτησε την παραίτηση του. Οι επικεφαλής στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία του «χρέωσαν» το πέναλτι που κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης στον προημιτελικό του Champions League με αντίπαλο την Γιουβέντους. Ήταν η φάση που έκρινε την πρόκριση υπέρ της «βασίλισσας».

Ο Άγγλος διαιτητής Όλιβερ είδε πέναλτι στο 93ο λεπτό. Έτσι ερμήνευσε δηλαδή το μαρκάρισμα του Μπενάτια στον Λούκας Βάσκεθ. Σχεδόν άπαντες αμφισβήτησαν ότι έγινε παράβαση, τουλάχιστον στον βαθμό που να δικαιολογεί τον καταλογισμό πέναλτι. Ο Ρονάλντο ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έστειλε τους γηπεδούχους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο πρόεδρος της UEFA Aλεξάντερ Σέφεριν και οι συνεργάτες του δεν είδαν με καλό μάτι τη συγκεκριμένη διαιτητική απόφαση, ούτε το γεγονός ότι ο Κολίνα βγήκε επίσημα και δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ότι υπήρξε παράβαση.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Κολίνα, τον συμπατριώτη του Ρομπέρτο Ροσέτι, έμαθε την αναβάθμιση του ενώ βρισκόταν σε διακοπές!!! Για αυτό τον λόγο δεν πρόλαβε να πάει στην Νιόν για το διαιτητικό σεμινάριο. Τα μαθήματα στους ρέφερι έκαναν ο Ντάλλας και ο Σάινθ. Γενικώς την περσινή αγωνιστική περίοδο έγιναν αρκετά λάθη στο Champions League και η UEFA έκρινε πως έφτασε η ώρα να αλλάξει τον επικεφαλής στην επιτροπή διαιτησίας της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς