23.4 C
Athens

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-1: Χαμένοι και οι δύο

Χωρίς νικητή έληξε το ματς στο Αγρίνιο, με τους Παναιτωλικό και Ατρόμητο να αναδεικνύονται ισόπαλοι με 1-1 στο τελευταίο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Super League. O Μουνίθ πέτυχε το γκολ για τους φιλοξενούμενους, ο οποίος λίγο αργότερα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, ενώ ο Μπαρμπόσα έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι γλίτωσε τον Παναιτωλικό από την ήττα.

Ο Παναιτωλικός, ο οποίος βρίσκεται στη 12η θέση της Super League έψαχνε μία βαθμολογική ανάσα για να μεγαλώσει τη διαφορά από τις Λαμία και ΑΕΛ, ενώ ο Ατρόμητος ήθελε να εκμεταλλευτεί την απώλεια βαθμών του Βόλου, μετά την ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τελικά, από έναν βαθμό.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ, ΚΑΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις, με τους Κνετ και Μανδά να μην απειλούνται ουσιαστικά. Ο Ατρόμητος επιχείρησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει τον έλεγχο, αλλά η καλή ανασταλτική λειτουργεία του Παναιτωλικού δεν του επέτρεψε να απειλήσει με αξιώσεις στην εστία του Κνετ.

Η μόνη καλή στιγμή για τους Περιστεριώτες ήταν με τον Μάτιτς στο 8′, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά από τη σέντρα του Τομάσεβιτς και έστειλε την μπάλα δίπλα το δοκάρι του Αυστριακού τερματοφύλακα.

Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ατρόμητος είχε κλείσει καλά του χώρους, δυσκολεύοντάς τους να αναπτυχθούν και προσπαθούν να πιέσουν με μακρινές μπαλιές.

Στο 42′ ο Παναιτωλικός πλησίασε την περιοχή του Ατρομήτου και από καλό σημείο προσπάθησε να απειλήσει με στατική φάση. Ο Γούτας «έκοψε» τον Ντίας που πήγε να μπει περιοχή, με τον Αριγίμπι να εκτελεί απευθείας και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, έπειτα από κόντρα στο τοίχος.

ΜΕ ΜΟΥΝΙΘ ΤΟ 0-1, ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΝΙΘ ΑΠΟ ΤΟ 65′

Στο δεύτερο μέρος, με ηγέτη τον Χουάν Μουνίθ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης με 1-0. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Κνετ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, 10 λεπτά περίπου αργότερα ο 28χρονος είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Αρσούρα αφήνοντας τον Ατρόμητο με 10 παίκτες.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μετά το γκολ που δέχθηκε ανέβασε ρυθμό και έψαξε την ισοφάριση. Ο Ντίας έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-1, όταν πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπαρμπόσα, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Μανδά.

Η πίεση ωστόσο, απέδωσε. Ο Γκαλβάο πάτησε τον Αριγίμπι και μετά από έλεγχο στο VAR o Καραντώνης έστησε την μπάλα στα 11 βήματα για τους γηπεδούχους. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 82′ ο Μπαρμπόσα έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν μέχρι τέλους και έψαξαν ένα δεύτερο γκολ, που θα χάριζε ένα πολύτιμο τρίποντο. Ωστόσο, η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στην ομάδα του Κάναντι, με τον Γκαλβάο να πατάει περιοχή, αλλά να αστοχεί.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 1-1

Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού

Διαιτητής: Καραντώνης

Γκολ: 54′ Μουνίθ, 82′ Μπαρμπόσα

Κίτρινες: Γούτας, Μουνίθ / Αρσούρα, Γκαλβάο

Κόκκινη: 65′ Μουνίθ

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ, Κωνσταντόπουλος (73′ Μεντόσα), Τσότσαλιτς, Περέιρα 89′ Ντάλσιο), Τζανακάκης (89′ Λιάβας), Ταχάρ, Αρζούρα, Μάζουρεκ (62′ Αζάντι), Μπαρμπόσα, Ντίας, Αριγίμπι

Ατρόμητος (Κάναντι): Μανδάς, Κιβρακίδης, Γούτας, Τομάσεβιτς (76′ Γκαλβάο), Στρούγγης, Σάλομον, Γκάλο (90′ Ούμπιδες), Χαρίσης (76′ Νάτσος), Μουνίθ, Μάτιτς (64′ Εντομβόνγι), Αγκάγιεβ (64′ Ραμπέγιο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς