17.5 C
Athens

Ο… viral Μπέρνι Σάντερς συγκέντρωσε 1,8 εκατ. δολάρια για άπορους ηλικιωμένους

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 1,8 εκατ. δολαρίων, που θα διαθέσει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, χάρη στην πώληση των διάσημων πλέον προϊόντων με το χαρακτηριστικό του στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Η εικόνα του Σάντερς από εκείνη την ημέρα έχει γίνει ξεκαρδιστικό meme κι έχει τοποθετηθεί σε κάθε απίθανο μέρος του κόσμου, ενώ πρόσφατα έγινε και πλεχτή κούκλα. Ο ίδιος φρόντισε να αξιοποιήσει την απρόσμενη επιτυχία της στάσης του στην καρέκλα του Καπιτωλίου, μαζεύοντας σχεδόν 2 εκατ. δολάρια σε διάστημα πέντε ημερών, τα οποία θα δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Ανάμεσα στα προϊόντα που συγκέντρωσαν τις προτιμήσεις του κόσμου είναι μπλουζάκια, πουλόβερ, κούπες, τα οποία τέθηκαν προς πώληση μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος στον ιστότοπο του Σάντερς το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου και όλο το στοκ εξαντλήθηκε μέσα σε τριάντα λεπτά. Τα νέα προϊόντα που προστέθηκαν το Σαββατοκύριακο, εξαντλήθηκαν με τη σειρά τους μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

«Η Τζέιν, η σύζυγός μου κι εγώ είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη δημιουργικότητα που έδειξε τόσος πολύς κόσμος και περιχαρείς που μπορέσαμε να βοηθήσουμε κατοίκους του Βερμόντ που το έχουν ανάγκη», δήλωσε ο ανεξάρτητος γερουσιαστής του Βερμόντ.

Το Getty Images, το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο που διανέμει τις φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου στις ΗΠΑ, κατόπιν συμφωνίας «θα δωρίσει τα έσοδα» από τις πωλήσεις στην οργάνωση αρωγής Meals on Wheels («Γεύματα σε τροχούς»), η οποία διανέμει γεύματα σε ηλικιωμένους με χαμηλά εισοδήματα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς