23.3 C
Athens

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0: Καλώς τα παιδιά… -15!

Ο φοβερός και τρομερός Ελ Αραμπί έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα και ο ανώτερος Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» τον ΠΑΟΚ, στέλνοντάς τον στην... παγωμένη κόλαση του -15!

Ολυμπιακέ, ποιος να συγκριθεί μαζί σου! Ο Αυτοκράτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού έκανε πλάκα στον «φαφλατά» ΠΑΟΚ, τον οποίο και διέλυσε με το επιβλητικό 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη 19η αγωνιστική της Super League!

O Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας δεν χρειαζόταν να αποδείξει κάτι. Η ανωτερότητά του είναι εμφανής και κάνει… μπαμ! Όπως «μπαμ» έκανε ο Θρύλος στο Καραϊσκάκης, «ισοπεδώνοντας» τους Θεσσαλονικείς με 3 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (50′, 77′, 89′). Ο υπέροχος Γιουσέφ Ελ Αραμπί επέστρεψε στα γκολ και έφτασε τα 15 στη φετινή Super League με εκπληκτικό τελείωμα με το δεξί πόδι έπειτα από τη «μαγική λόμπα» του Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος κάνει ρεκόρ σε ασίστ την τρέχουσα σεζόν, μετρώντας κιόλας τέσσερις!

Ο Ολυμπιακός είχε τις κλασικότερες ευκαιρίες για να σκοράρει και συνολικά τρία δοκάρια! Μπορεί να έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ μετά το 1-0 και να προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν κάνει τίποτα στην τύχη! Έριξε στο ματς τον Μάριο Βρουσάι (73′) και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με την ταχύτητά του έκανε τη διαφορά στις αντεπιθέσεις. Από δικό του κλέψιμο στο κέντρο άρχισε η φάση του 2-0, το οποίο «σέρβιρε» ο Ελ Αραμπί (δεύτερη φετινή ασίστ στο Πρωτάθλημα) και πέτυχε ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος έφτασε τα 2 γκολ σε 17 συμμετοχές (έχει και τέσσερις ασίστ) στη Super League της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς. Ο Βρουσάι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 89′, παίρνοντας «ριμπάουντ» από δικό του δοκάρι (και τρίτο της ομάδας του), σκοράροντας στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Δεύτερο φετινό γκολ στο Πρωτάθλημα για τον 22χρονο εξτρέμ, σε 8 συμμετοχές.

Οι Ερυθρόλευκοι διατήρησαν το αήττητο με επιβλητικό τρόπο, φτάνοντας τους 51 βαθμούς σε 19 αγωνιστικές (16-3-0), ενώ έχουν 48 γκολ στο ενεργητικό τους και 7 παθητικό, μετρώντας το απόλυτο στην έδρα τους με 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και τέρματα 28-2! Άφησαν τον ΠΑΟΚ στο… πολικό ψύχος του -15, ενώ διεύρυναν τη διαφορά τους και από την 3η ΑΕΚ, που έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στο ΟΑΚΑ (-14). Δεύτερος στην κατάταξη είναι ο Άρης με 39 βαθμούς (στο -12).

Ο αγώνας

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3 για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και δύο αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς της ομάδας κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι (24/1, 0-1). Ο Σα υπερασπίστηκε την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, αγωνίστηκαν οι Ραφίνια (προτιμήθηκε αντί του Ανδρούτσου), Σεμέδο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ. Ο Εμβιλά ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Καμαρά να παίζει ως δεξιός εσωτερικός μέσος και τον Μπουχαλάκη ως αριστερός εσωτερικός χαφ. Οι Μπρούμα και Φορτούνης (αγωνίστηκε αντί του Βαλμπουενά, ο οποίος έμεινε εκτός τελικής 20άδας λόγω ενοχλήσεων στο πόδι) έπαιξαν στα δύο «φτερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ ο Ελ Αραμπί χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον ΠΑΟΚ με διάταξη 4-2-3-1. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία. Ο Βιεϊρίνια αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Ροντρίγκο στο αριστερό. Οι Ίνγκασον και Βαρέλα ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Ντάγκλας Αουγκούστο και Ελ Καντουρί συνέθεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Ουάρντα σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και πίσω από τον Κρμέντσικ, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Τζόλης την αριστερή.

Στο 4′ ο Κρμέντσικ βρέθηκε εντός μεγάλης περιοχής και σε θέση μέσα αριστερά, σουτάροντας με το αριστερό μετά την πάσα του Ελ Καντουρί, αλλά ο Σα έδιωξε με το αριστερό πόδι. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Τελικά, ο Φορτούνης άρχισε δεξιά και ο Μπρούμα αριστερά, ενώ ο Καμαρά έπαιζε πολύ ψηλά για να πιέσει. Ουσιαστικά, είχε την εντολή να κινείται πίσω από τον Ελ Αραμπί. Και για τους φιλοξενούμενους, ο Τζόλης άρχισε από δεξιά και ο Α. Ζίβκοβιτς από αριστερά. Ο Μαρτίνς φώναζε στους παίκτες του να πιέσουν ψηλά, καθώς έδειχναν αιφνιδιασμένοι από την πίεση ψηλά που άσκησε ο αντίπαλος.

Στο 16′ ο Εμβιλά έβγαλε τον Φορτούνη στην αντεπίθεση με εκπληκτική μπαλιά, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός «άνοιξε» προς τα αριστερά και τον επερχόμενο Μπρούμα, ο οποίος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος. Οι Ερυθρόλευκοι δεν ήταν συγκεντρωμένοι και έκαναν εύκολα το λάθος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, χάθηκε τεράστια ευκαιρία να βγουν τρεις γηπεδούχοι με δύο φιλοξενούμενους και τον τερματοφύλακα. Μετά το πρώτο τέταρτο, πάντως, ο Ολυμπιακός είχε ισορροπήσει, παίρνοντας την μπάλα στα πόδια του.

Στο 20′ ο Εμβιλά με τρομερή πάσα, πέφτοντας, έβγαλε τον Αραμπί σε θέση τετ α τετ. Ο Μπρούμα πήρε την μπάλα και σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, ο Ελ Αραμπί ήταν εκτεθειμένος και σωστά υποδείχθηκε σε θέση οφσάντ. Οι Πειραιώτες είχαν πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αναλαμβάνοντας τα ηνία του ματς. Στο 26′ ο Α. Ζίβκοβιτς σέντραρε από αριστερά, ο Σα έδιωξε πάλι με το αριστερό πόδι και ο Τζόλης έπεσε με φόρα πάνω του, κάνοντας επιθετικό φάουλ. Το ματς δεν είχε ρυθμό και εξελισσόταν χωρίς καθαρή ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες. Είχαμε φτάσει, αισίως, στο 30’… Ο Ολυμπιακός, στο πρώτο ημίωρο, είχε μία ελαφρά υπεροχή στην κατοχή μπάλας (52%-48%).

Στο 33′ μπορεί να μην καταγράφηκε ευκαιρία στο στόχο, αλλά ο Θρύλος έφτασε κοντά στο γκολ. Με έξοχη κάθετη πάσα, ο Φορτούνης έβγαλε τον Ραφίνια στην πλάτη του Ροντρίγκο. Ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού σέντραρε από δεξιά, ο Μπρούμα κοντρόλαρε και σούταρε με το δεξί από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Βιεϊρίνια με ένα τάκλιν αυτοθυσίας έπεσε σαν καμικάζι στη φάση και έβαλε κόντρα στην μπάλα, την οποία και απομάκρυνε. Εκεί, ο Πορτογάλος εξτρέμ των Πειραιωτών έπρεπε να σουτάρει πιο ψύχραιμα και γρήγορα.

Ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει «στροφές», χάνοντας νέα σημαντική ευκαιρία στο 38′. Με μία «40άρα» μπαλιά από την άμυνα, ο Σεμέδο τροφοδότησε τον Μπρούμα, ο οποίος κινήθηκε ανενόχλητος από αριστερά και πάσαρε στον Καμαρά. Ο μέσος από τη Γουινέα έκανε κάθετη κίνηση στη μεγάλη περιοχή και σούταρε με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο μετά το 30′ και ο Ολυμπιακός έχασε και τρίτη μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει. Στο 39′ ο Καμαρά ελίχθηκε από δεξιά, παίζοντας αρχικά το ένα-δύο με τον Ελ Αραμπί, έμεινε όρθιος παρά τα μαρκαρίσματα των Ίνγκασον και Ροντρίγκο και σέντραρε από δεξιά. Ο Μπρούμα έγινε αποδέκτης της μπάλας, κοντρόλαρε και σούταρε με το δεξί από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι και απομακρύνθηκε από την εστία. Άτυχοι οι παίκτες του Μαρτίνς, έβγαλαν δύο-τρεις πανομοιότυπες φάσεις, με παιχνίδι από τα άκρα και τον Μπρούμα να πατάει περιοχή ως κρυφός κυνηγός. Η κατοχή μπάλας είχε φτάσει το 56%-44% υπέρ των γηπεδούχων.

Στο 44′ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει και του Σα να κάνει τη δουλειά του. Ο Ροντρίγκο σέντραρε από αριστερά, ο Μπα έχασε πάλι κεφαλιά από τον Ουάρντα (όπως στο ισόπαλο ματς της 13ης Ιανουαρίου με σκορ 1-1 στην Τούμπα) και ο Α. Ζίβκοβιτς έγινε αποδέκτης, πασάροντας στον επερχόμενο Τζόλη, ο οποίος σούταρε με δύναμη από το ύψος του πέναλτι, όμως πάλι ο Σα έδιωξε με το δεξί πόδι, κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Στο 45′ ο Μπρούμα ελίχθηκε εκτός μεγάλης περιοχής και πάσαρε στον Φορτούνη, ο οποίος έπιασε ένα δεξί σουτ, αλλά ο Ζ. Ζίβκοβιτς μπλόκαρε εύκολα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε ακριβώς στο 45′. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος, έχοντας την κατοχή υπέρ του με ποσοστό 56%-44%. Παράλληλα, η διαιτησία του Μπριχ ήταν ό,τι πρέπει για τον φιλοξενούμενο. Μία ματιά στα φάουλ «λέει» πολλά: 14 οι Ερυθρόλευκοι, 5 οι Ασπρόμαυροι!

Ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ από το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και στο 50′ άνοιξε το σκορ στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος! Με ποιον άλλον; Τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί! Με μία βαθιά «40άρα» μπαλιά από την άμυνα, ο Εμβιλά επιχείρησε να τροφοδοτήσει τον Φορτούνη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να στρώσει την μπάλα μπροστά του και κινήθηκε προς αριστερά. Γύρισε ξανά προς τα μέσα και πάσαρε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος έπαιξε το ένα-δύο με τον Καμαρά. Ο Έλληνας κεντρικός μέσος με εκπληκτική μπαλιά με το αριστερό στην πλάτη της άμυνας, τροφοδότησε τον Ελ Αραμπί, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη του Ροντρίγκο, κοντρόλαρε με το δεξί και σούταρε με το ίδιο πόδι, στέλνοντας την μπάλα, από θέση μέσα δεξιά, στην απέναντι γωνία, τη δεξιά της εστίας του ΠΑΟΚ. Ο Μπουχαλάκης έδωσε την 4η ασίστ του στο φετινό Πρωτάθλημα και σε 15 συμμετοχές (δεύτερη συνεχόμενη ασίστ από τον Ανδρέα!) και ο Ελ Αραμπί σκόραρε το 15ο γκολ του σε 18 συμμετοχές στη Super League κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε. Στο 53′ ο Τζόλης πέτυχε γκολ με δεξί σουτ εντός μεγάλης περιοχής μετά τη συνεργασία των Ροντρίγκο και Κρμέντσικ, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, όταν έκανε την πάσα ο Τσέχος επιθετικός. Στο 56′ ο Ίνγκασον είχε προωθηθεί σε στατική φάση και με ατομική ενέργεια ελίχθηκε από δεξιά και έκανε το γύρισμα προς τη μεγάλη περιοχή. Εκεί, ο Κρμέντσικ προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά και να τη στείλει προς την εστία, αλλά η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Σεμέδο και απομακρύνθηκε. Μετά την επίτευξη του 1-0 από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα στα πόδια του, προσπαθώντας για την ισοφάριση.

Ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση αμέσως μετά το 1-0 και ο ΠΑΟΚ ήταν επικίνδυνος. Στο 66′ ο Βιεϊρίνια έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Ουάρντα βγήκε πάλι πρώτος στην μπάλα έναντι του Μπα και πήρε την κεφαλιά, με τον Σα να διώχνει πέφτοντας στην αριστερή γωνία. Οι Ερυθρόλευκοι έπρεπε να κυνηγήσουν ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσουν» τη νίκη και όχι να περιμένουν τους Θεσσαλονικείς. Στο 69′ ο Ελ Καντουρί δοκίμασε ένα δεξί σουτ εκτός περιοχής και ο Σα έδιωξε με αστάθεια χωρίς να μπλοκάρει την μπάλα. Η άμυνα της ομάδας του και συγκεκριμένα ο Μπα απομάκρυνε, όπως-όπως.

Στο 70′ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Καμαρά «άνοιξε» το παιχνίδι προς τα δεξιά και τον Φορτούνη, ο οποίος γύρισε άμεσα την μπάλα προς τη μεγάλη περιοχή. Εκεί, ο Καμαρά κοντρόλαρε με το αριστερό και σούταρε δυνατά με το δεξί και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, αφού πρώτα είχε βάλει το αριστερό χέρι του ο Ζ. Ζίβκοβιτς, κάνοντας μεγάλη απόκρουση. Στο 71′ ο Σβιντέρσκι αντικατέστησε τον Κρμέντσικ. Πρώτη αλλαγή για τον Γκαρσία. Πρώτη αλλαγή και για τον Μαρτίνς, με τον Βρουσάι να παίρνει τη θέση του Φορτούνη στο 73′. Ο Πορτογάλος προπονητής έβαλε στο ματς έναν ταχύτατο εξτρέμ για τις αντεπιθέσεις και τους κενούς χώρους που θα συναντούσαν οι Ερυθρόλευκοι από τη στιγμή που η φιλοξενούμενη ομάδα… καιγόταν για την ισοφάριση.

Ο Θρύλος πέτυχε αυτό που ήθελε στο 77′! Σε αντεπίθεση και μετά το κλέψιμο του Βρουσάι στη μεσαία γραμμή πάνω στον Τζόλη (έχασε την μπάλα μετά την πάσα του Ντάγκλας Αουγκούστο), ο Ελ Αραμπί έφυγε στην κόντρα, «χάζεψε» Ροντρίγκο, Βαρέλα και Ίνγκασον, βγάζοντας με το δεξί τον Καμαρά σε θέση βολής. Ο μέσος από τη Γουινέα σούταρε με τη μία με το αριστερό, η μπάλα βρήκε λίγο στον Ίνγκασον και πέρασε κάτω από τα πόδια του Ζ. Ζίβκοβιτς. Ήταν το 2-0 για τον Ολυμπιακό! Εκπληκτική κίνηση και πάσα από τον Ελ Αραμπί, ο οποίος παρέσυρε τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, ανοίγοντας το πεδίο στον Μαντί!

O Γκαρσία έκανε δύο αλλαγές αμέσως μετά το 2-0. Οι Σβαμπ και Μουργκ αντικατέστησαν τους Ντάγκλας Αουγκούστο και Α. Ζίβκοβιτς. Ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία και για τρίτο γκολ στο 87′ με τον Μπρούμα να σουτάρει σε αντεπίθεση μετά την πάσα του Μπουχαλάκη, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ίνγκασον και κατέληξε κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Τζόλη είχε… βουτήξει στη μεγάλη περιοχή, ζητώντας πέναλτι που δεν έγινε ποτέ… Στο 88′ ο Πέπε πήρε τη θέση του Καμαρά, ενώ ο Λάμπρου αντικατέστησε τον Τζόλη.

Στο 89′ ο Θρύλος εκμεταλλεύτηκε μία ακόμα αντεπίθεση και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, συντρίβοντας τον ΠΑΟΚ! Ο Εμβιλά έκανε το κλέψιμο στο ύψος της μεσαίας γραμμής πάνω στον Καντουρί και πάσαρε στον Μπρούμα, που με τη σειρά του τροφοδότησε τον «killer» της ομάδας. Ο έξοχος Ελ Αραμπί «χάζεψε» ξανά αντίπαλο, τη φορά αυτή τον Σβιντέρσκι, και με κάθετη πάσα (αφού κέρδισε πρώτα και μία κόντρα) έβγαλε τον Βρουσάι απέναντι στον Ζίβκοβιτς. Ο Μάριος κοντρόλαρε με το δεξί και σούταρε με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Ο Βρουσάι, όμως, έγινε αποδέκτης της μπάλας στην επαναφορά και με δεξί πλασέ σε κενή εστία, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα! Ο Ολυμπιακός έκανε πλάκα στον ΠΑΟΚ! Στο 90′ ο Μασούρας πήρε τη θέση του φοβερού Ελ Αραμπί και ο Χασάν του Μπρούμα. Ο Μπριχ, ο οποίος διαχειρίστηκε το ματς χωρίς να βγάλει από την τσέπη του ούτε μία φορά την κίτρινη κάρτα κράτησε τρία λεπτά ως καθυστερήσεις και ο Θρύλος πανηγύρισε τη 16η νίκη του στη Super League, «κλείνοντας στόματα» για μία ακόμα φορά!

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης, πατώντας ΕΔΩ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ. 3-0

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

ΓΚΟΛ: 50′ Ελ Αραμπί, 77′ Καμαρά, 89′ Βρουσάι

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Βοηθοί: Μαρκ Μπορς (Γερμανία), Στέφαν Λουπ (Γερμανία)
Τέταρτος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)
Διαιτητής VAR: Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία)
Διαιτητής AVAR: Βασίλειος Νικολακάκης (ΕΠΣ Λασιθίου)

Κίτρινες κάρτες:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (88′ Πέπε), Μπρούμα (90′ Χασάν), Ελ Αραμπί (90′ Μασούρας), Φορτούνης (73′ Βρουσάι).

Π.Α.Ο.Κ. (Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Ντάγκλας Αουγκούστο (78′ Σβαμπ), Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς (78′ Μουργκ), Ουάρντα, Τζόλης (88′ Λάμπρου), Κρμέντσικ (71′ Σβιντέρσκι).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς