27.1 C
Athens

ΟΦΗ – Αστέρας 0-1: Αρκάδες έτοιμοι για πλέι οφ (vid)

Δεν χάνει την εξάδα αυτός ο Αστέρας! Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα (1-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη) και έφτασε τους 30 βαθμούς.

Μάλιστα, κράτησε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι το μηδέν στην άμυνα, ενώ κέρδισε χωρίς τον Μπαράλες στην ενδεκάδα του. Στη θέση του αγωνίστηκε ο ταλαντούχος Παναγιώτης Τζίμας που άνοιξε το σκορ στο 15′ στην πρώτη μεγάλη φάση στο ματς και εκείνη που εν τέλει έκρινε το αποτέλεσμα.

Ο Σίτο άνοιξε ωραία από τα αριστερά στον Λουίς Φερνάντεθ που έκανε το σουτ, ο Βάτερμαν απέκρουσε το σουτ του Ισπανού, αλλά ο Τζίμας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ (σε επαγγελματικό επίπεδο) για τον 19χρονο επιθετικό.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΖΙΜΑ

 

Μετά το 20′, ο ΟΦΗ άρχισε να κυκλοφορεί καλά την μπάλα και να δημιουργεί επικίνδυνες στιγμές. Με Σαρδινέρο, Στάρτζεον, Μεγιάδο και Στάικο που είχε δοκάρι στο 36′, άγγιξε την ισοφάριση, αλλά δεν τη βρήκε απέναντι στον πολύ σταθερό Αντώνη Τσιφτσή.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΣΤΑΙΚΟΥ

 

Οι Αρκάδες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Βάτερμαν με δύο επικίνδυνα σουτ του Κρεσπί (στο ένα ο Βάτερμαν απέκρουσε εντυπωσιακά στο 71′), ενώ ο ΟΦΗ έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ και να σώσει έστω τον βαθμό που – βάσει της εικόνας του – την άξιζε.

Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο ο Ντε Γκούζμαν, όσο και ο Τσιλιανίδης αστόχησαν και ουσιαστικά εκεί τελείωσε η αναμέτρηση και η όποια ελπίδα των Κρητικών να πάρουν κάτι από το ματς.

ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΝΤΕ ΓΚΟΥΖΜΑΝ

 

ΟΦΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1

Σκόρερ: 15′ Τζίμας

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Κίτρινες: Βούρος, Μεγιάδο, Νέιρα / Ρουμπέν Γκαρσία

ΟΦΗ (Σίμος): Βάτερμαν, Ουές (82’ Γρίβας), Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (82’ Σολίς), Μεγιάδο (74’ Ντε Γκούζμαν), Νέιρα, Στάικος (53’ Τσιλιανίδης), Στάρτζεον, Σαρδινέρο.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία, Καστάνο, Σουάρεθ, Τασουλής (84’ Άλβαρες), Μουνάφο (57’ Καπίγια), Μπελόκ, Σίτο (77’ Χριστόπουλος), Λέο Τιλίκα (46’ Κρέσπι), Τζίμας (57’ Ριέρα), Φερνάντεθ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς