21 C
Athens

Διευκρινίσεις του υπουργείου Παιδείας για βαθμολόγηση και απουσίες

Νέα εγκύκλιο για τα σχολεία, με την οποία διευκρινίζονται ζητήματα όπως οι απουσίες των μαθητών και η βαθμολόγηση των γραπτών σε γυμνάσια και λύκεια, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Η εγκύκλιος έρχεται μετά τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι πολλοί μαθητές έχασαν άθελά τους αρκετά μαθήματα στο διάστημα της τηλεκπαίδευσης λόγω τεχνικών προβλημάτων. Τα προβλήματα αναγνωρίστηκαν από το υπουργείο, το οποίο δεσμεύεται πως το ζήτημα θα επανεξεταστεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα επιστρέψουν στη διά ζώσης διδασκαλία τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, μετά από σχεδόν τρεις μήνες απουσίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφεται από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή:

* Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.

* Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς