23.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Ζητείται αντίδραση στο Μιλάνο

Κάθε αγώνας είναι κρίσιμος και ο Ολυμπιακός στοχεύει στη νίκη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (26/1, 21:45)

Ο Ολυμπιακός (11-10) δοκιμάζεται στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο (13-7), το βράδυ της Τρίτης (26/1, 21:45), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Η ήττα από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας ήταν σκληρή, αλλά οι τρεις φορές Πρωταθλητές Ευρώπης οφείλουν να την αφήσουν πίσω τους και να κοιτάξουν μπροστά. Η πρόκριση στην προημιτελική φάση παραμένει ανοιχτή και ο Ολυμπιακός θέλει μία νίκη άμεσα για να μπει ξανά σε… τροχιά οκτάδας. Άλλωστε, μακριά από το ΣΕΦ, έχει ρεκόρ 7-4 και, σε καμία περίπτωση, δεν τον φοβίζει κάποια έδρα.

Η Αρμάνι Μιλάνο διανύει μία πολύ καλή σεζόν, προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση και διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα με 82.1 πόντους κατά μέσο όρο ανά ματς. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει από την αρχή πολύ καλή άμυνα και να μην επιτρέψει στην ιταλική, αλλά πολυεθνική, ομάδα να βρει ρυθμό και αυτοπεποίθηση στο σουτ και την επίθεση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ένα όνομα στο απουσιολόγιο, αυτό του τραυματία Κώστα Παπανικολάου. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση και επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ύστερα από απουσία τριών αγώνων. Σε επίπεδο Ευρωλίγκας, από τη σεζόν 2000/01 έως και σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει την παράδοση υπέρ του, μετρώντας 14 νίκες σε 20 αγώνες απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (14-6). Επί ιταλικού εδάφους, οι Ερυθρόλευκοι έχουν 5 νίκες σε 9 αναμετρήσεις (5-4).

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν από την Ευρωλίγκα οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Άννε Πάντερ (Γερμανία).

Η προαναγγελία του αγώνα στα social media των Ερυθρόλευκων:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς