17.3 C
Athens

Νίκι Λάουντα: «Φλέρταρε» με τον θάνατο, αλλά τον νίκησε και πάλι!

Ο Νίκι Λάουντα βγαίνει νικητής από ακόμα μία μεγάλη μάχη, μολονότι βρέθηκε λίγες… ώρες πριν τον θάνατο!

Η περιπέτειά του σόκαρε όλον τον κόσμο της Formula 1. Εδώ και μερικές ημέρες ο Νίκι Λάουντα δίνει ακόμα μία τεράστια μάχη για την ίδια τη ζωή του, έπειτα από μεταμόσχευση πνεύμονα, στην οποία υποβλήθηκε εσπευσμένα, έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει πόσο «σκληρό καρύδι» είναι ο Αυστριακός, ο οποίος το 1976 βγήκε νικητής από το τρομακτικό ατύχημα στο Νίρμπουργκρινγκ και μολονότι εμφανισιακά δεν ήταν πλέον ο ίδιος, η ψυχή του ήταν ακόμα πιο δυνατή. Και όσοι τον συναναστρέφονται έχουν να λένε γι’ αυτό.

Οι γιατροί που πραγματοποίησαν τη μεταμόσχευση πνεύμονα του Λάουντα έλεγαν από την πρώτη στιγμή πως εάν δεν είχε γίνει η χειρουργική επέμβαση, τότε ο Αυστριακός θα είχε λίγες εβδομάδες ζωής.

Άλλωστε, όταν υποφέρεις από φλεγμονή των κυψελίδων, που συνοδεύεται από αιμορραγία στον πνευμονικό ιστό και την αναπνευστική οδό, είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

Όπως, όμως, ξεκαθάρισε ο ίδιος ο θεράπων ιατρός του Λάουντα, η νοσηλεία του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ήταν επιβεβλημένη και πολύ σύντομα αντιλήφθηκαν άπαντες πως έπρεπε να γίνει άμεσα μεταμόσχευση, διότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του μη εκτελεστικού προέδρου της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes.

Το χειρουργείο πέτυχε και ο Λάουντα αναρρώνει στο νοσοκομείο της Βιέννης, όπου αναμένεται να μείνει για μερικές εβδομάδες ακόμα, μιας και συήθως το εξιτήριο δίνεται περίπου 20-30 ημέρες μετά τη μεταμ/όσχευση.

Ήδη εδώ και δύο ημέρες αναπνέει δίχως μηχανική υποστήριξη και όλα δείχνουν πως για ακόμα μία φορά θα εκπλήξει άπαντες με την ταχύτητα της αποθεραπείας του! Άλλωστε ο Νίκι πάντα ήταν γρήγορος!

«Τα ποσοστά επιβίωσης είναι πάνω από 90% μετά από ένα χρόνο και περίπου 75% μετά από πέντε χρόνια», δήλωσε ο θωρακοχειρούργος Πέτερ Γιακς. Με λίγα λόγια, ετοιμαστείτε, διότι ο Νίκι σίγουρα θα ξαναδώσει άμεσα το «παρών» στις πίστες!

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς