15.6 C
Athens

Ρεκόρ για τον Νόιερ, ξεπέρασε τον Καν

Ο Μάνουελ Νόιερ έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία της Μπάγερν που κατάφερε να κρατήσει τόσες φορές ανέπαφη την εστία του, ξεπερνώντας τον Όλιβερ Καν.

Οι Βαυαροί επικράτησαν με 4-0 της Σάλκε για την 18η αγωνιστική της Bundesliga, σημειώνοντας τη 13η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία εκτός του ότι αυξάνει τη διαφορά από τη δεύτερη Λειψία στους +7, χάρισε και ένα νέο ρεκόρ στον Νόιερ.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός τερματοφύλακας με την παρουσία του στο χθεσινό ματς κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην εστία του σε 197 παιχνίδια. Έτσι, καρπώθηκε την πρωτιά στην ιστορία του συλλόγου και ξεπέρασε τον θρυλικό Καν, ο οποίος διατηρούσε το σχετικό ρεκόρ για 13 χρόνια.

Η διαφορά των δύο τερματοφυλάκων ωστόσο, έγκειται στο ότι ο Νόιερ έκανε αυτό το επίτευγμα υπερασπιζόμενος την εστία της Μπάγερν σε 423 παιχνίδια, ενώ ο παλαίμαχος γκολκίπερ χρειάστηκε 557 αγώνες.

Ο Καν πλέον βρίσκεται στη διοίκηση του γερμανικού συλλόγου, με τον 34χρονο τερματοφύλακα να σχολιάζει: «Νομίζω ότι είναι χαρούμενος για όλους μας, αλλά ας δούμε πως αντιδράσει» ανέφερε χιουμοριστικά ο Νόιερ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς