17.9 C
Athens

Παναιτωλικός – Λαμία 0-0: Για τα σίδερα!

Σε ένα ματς που τα δοκάρια είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο (5 συνολικά), Παναιτωλικός και Λαμία «κόλλησαν» στο 0-0 και έχασαν αμφότεροι ένα πολύτιμο τρίποντο για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Η Λαμία από τη μεριά της χρειαζόταν τους βαθμούς για να ξεκολλήσει από τον… πυθμένα της Super League, και το… φλερτ με τον υποβιβασμό, ενώ ο Παναιτωλικός ήθελε μία βαθμολογική ανάσα με σκοπό να βγει από την επικίνδυνη ζώνη.

ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΟΛ

Με το «καλημέρα» σας ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι και μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μπαρμπόσα, ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με τη φανέλα των «καναρινιών», εκτέλεσε το φάουλ, ο Βέργος βγήκε στο πρώτο δοκάρι, έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Επασί.

 

Έπειτα από επτά λεπτά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μπα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κνετ, χτύπησε στην πλάτη του και πέρασε κόρνερ.

 

Η Λαμία μετά το δοκάρι ανέβηκε περισσότερο και προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό. Με μπροστάρη τον Μπα η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε τα ηνία και άσκησε πίεση στον Παναιτωλικό.

Ωστόσο, αυτό δεν κράτησε για πολύ. Ο Μπα αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα ο καλύτερος παίκτης της Λαμίας σε αυτό το διάστημα να γίνει αναγκαστική αλλαγή και να δώσει τη θέση του στον Καραμάνο.

ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΨΕ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στο 33′ ήταν σειρά του Παναιτωλικού να δηλώσει «παρών» με τον Ντίας να σουτάρει εκτός περιοχής και να αναγκάζει τον Επασί σε δύσκολη επέμβαση, με τον Γάλλο γκολκίπερ να διώχνει πλάγια.

 

Ωστόσο, τρία λεπτά μετά την είσοδό του Καραμάνου στον αγωνιστικό χώρο, η Λαμία απείλησε εκ νέου με τον Έλληνα επιθετικό και λίγο έλειψε να κάνει το 0-1. Ο Σκόνδρας πάτησε περιοχή, έκοψε για τον Καραμάνο, όμως εκείνος έστειλε τη μπάλα πάνω στον Τσότσαλιτς που βρισκόταν στη γραμμή.

 

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε την κατοχή της μπάλας (58%-42%) στο πρώτο ημίχρονο, αλλά της έλειψε η αποτελεσματικότητα για να βρει το γκολ.

«ΝΙΚΗΤΗΣ» ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

Αμφότερες οι ομάδες με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου απείλησαν εκ νέου, με τα δοκάρια ωστόσο, να στέκονται για ακόμη μία φορά αξεπέραστο εμπόδιο.

Πρώτα η Λαμία στο 53′ με τον Τζανετόπουλο, ο οποίος έκανε την προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα το έκανε ο Παναιτωλικός με τον Μάζουρεκ που σούταρε και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

 

Η ομάδα του Αγρινίου επιχείρησε να κλείσει τη Λαμία και στο 74′ μαντέψτε…είχε ξανά δοκάρι, το τρίτο για τα «καναρίνια». Ο Ντίας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αζάντι έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

 

Οι φιλοξενούμενοι δεν το… παράτησαν και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων απείλησαν με πρωταγωνιστή τον Ρόμανιτς, ο οποίος έκανε το πλασέ από αριστερά, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Ούτε ο Παναιτωλικός κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την τελευταία του ευκαιρία στο 90+3′, καθώς μετά από στατική φάση ο Αζάντι βρήκε τη μπάλα με τον ώμο, με αποτέλεσμα να καταλήξει άουτ και το ματς στο Αγρίνιο να λήξει 0-0, με μεγάλο «νικητή» τα δοκάρια.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ: 0-0

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κίτρινες Κάρτες: Τσότσαλιτς / Μπεχαράνο, Σκόνρας, Τσανδάρης

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ, Λιάβα, Κωνσταντόπουλος, Τσότσαλιτς, Περέιρα (85′ Ντάλσιο), Ταχάρ (85′ Γιάκολις), Τσιγγάρας (69′ Αρσούρα), Ντίας, Μάζουρεκ (77′ Αριγίμπι), Μπαρμπόσα, Βέργος (69′ Αζάντι).

Λαμία (Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρα, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (67′ Μπιάρνασον), Ρόμανιτς, Μπα (34′ Καραμάνος), Τιρόνε (78′ Προβυδάκης), Αραμπούλι (78′ Πίτι).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς