16.4 C
Athens

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Όταν η «εξυγίανση» κόπηκε στα δύο (vid)

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μπορεί να είναι παραδοσιακά αντίπαλοι στο γήπεδο, ωστόσο στο παρασκήνιο είχαν «αδελφοποιηθεί», με σκοπό να πλήξουν τον Ολυμπιακό, φτιάχνοντας από κοινού με τον Παναθηναϊκό μια συμμαχία, όπου αυτοπροσδιορίζονταν ως «εξυγιαντές» του ελληνικού ποδόσφαιρου.

Η κοινή υποψηφιότητά τους, Βαγγέλης Γραμμένος, εκλέχθηκε εν τέλει στην προεδρία της ΕΠΟ, και η συνέχεια για το… καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γνωστή σε όλους. Ωστόσο η κορυφή δεν χωράει έναν αλλά δύο, και μοιραία ήρθε η στιγμή που οι δυο σύμμαχοι τα «τσούγκρισαν».

Μιλάμε φυσικά για το περίφημο ντέρμπι της 11ης Μαρτίου του 2018. Ένα παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε με έντονη μουρμούρα, λόγω της απαλοιφής των τιμωριών του ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πλην της έκβασης του αγώνα, οι οποίοι κατακυρώθηκε υπέρ του Ολυμπιακού.

Έτσι ο ΠΑΟΚ από -5 και χωρίς κόσμο, πήγε στο ντέρμπι με -2 και με κόσμο, προκαλώντας τους πρώτους τριγμούς. Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση, οι δύο ομάδες επιδίδονταν εύκολα στο ξύλο και τα σκληρά μαρκαρίσματα, κάτι που εν μέρει δικαιολογείται λόγω του διακυβεύματος της αναμέτρησης.

Στο 88’ο Βαρέλα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτύρονται ότι υπήρξε οφσάιντ στην φάση, καθώς ο εκτεθειμένος Μαουρίσιο, σύμφωνα με την ΑΕΚ, επηρέαζε την φάση. Αφού προσμετρήθηκε αρχικά το γκολ, στην συνέχεια ακυρώθηκε.

Η συνέχεια γνωστή σε όλους. Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε με το όπλο στο γήπεδο, ο Λούμπος Μίχελ είπε στον Κομίνη «you are finished», που σημαίνει «τελείωσες» (από την διαιτησία). Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, και στην συνέχεια υπήρξε διαβούλευση για το αν θα συνεχίσουν να παίζουν, αλλά και αν θα μετρηθεί εν τέλει το γκολ, με τον Κομίνη να το μετράει, την ΑΕΚ να μην κατεβαίνει να παίξει και το παιχνίδι να κρίνεται επί της δικαστικής αιθούσης.

Η ΑΕΚ πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά, ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών, και ο Ιβάν Σαββίδης με απαγόρευση εισόδου από τα γήπεδα, λόγω της ένοπλης εισβολής τους.

Εδώ μπορούμε να θυμηθούμε το γκολ που άναψε τα αίματα:

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς