25.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Κομβική έξοδος στο «αφιλόξενο» Περιστέρι!

Σε μία έδρα όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται και στις τρεις τελευταίες σεζόν έχει πάρει αποτέλεσμα μετά το 90', ο Ολυμπιακός θέλει μόνο τη νίκη για να δει με ηρεμία το βραδινό ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, το μεσημέρι της Κυριακής (24/1, 15:00), για τη 18η αγωνιστική της Super League.

Σε ένα γήπεδο όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν γνώρισαν την ήττα η ΑΕΚ (1-0) και ο ΠΑΟΚ (3-2), οι Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Ελλάδας στοχεύουν στη 15η νίκη τους και τη διατήρηση του αήττητου στη Super League (14-3-0). Παράλληλα, θέλουν να παραμείνουν αήττητοι για 32ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι Πρωταθλήματος (22-9-0).

Μόνο τις τρεις τελευταίες σεζόν, ο Ολυμπιακός για να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα του Ατρόμητου (μία ισοπαλία και δύο σερί νίκες) χρειάστηκε να σκοράρει στις καθυστερήσεις! Με τον Χατζισαφί στο 90′ (2-2), τον Βούκοβιτς στο 90’+3′ (1-2) και τον Χασάν στο 90’+1′ (0-1) αντίστοιχα. Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει άριστα τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης και προτίθεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση.

Είναι σημαντικό για τους Ερυθρόλευκους να πάρουν τη νίκη στο Περιστέρι και να διατηρήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους, από τη στιγμή που ΠΑΟΚ και ΑΕΚ παίζουν το βράδυ της Κυριακής (24/1, 19:30) στην Τούμπα (δεν γίνεται να κερδίσουν και οι δύο…), ενώ την Τετάρτη (27/1, 19:30) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Είναι ένα κομβικό τετραήμερο για τη Super League και οι νταμπλούχοι Ελλάδας θέλουν να παραμείνουν τα «αφεντικά» και οι «κουμανταδόροι» της κατάστασης.

Αναφορικά με το βασικό σχήμα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, τα πράγματα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα βάσει και των δοκιμών στις τελευταίες δύο προπονήσεις από τον προπονητή των Ερυθρόλευκων. Ο Πέδρο Μαρτίνς επαναφέρει στην εντεκάδα τους 11 παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό (20/1, 0-3). Έτσι, σε διάταξη 4-2-3-1, ο Σα θα υπερασπιστεί την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, θα αγωνιστούν, οι Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ.

Οι Εμβιλά και Καμαρά θα αποτελέσουν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Οι Βαλμπουενά, Φορτούνης και Μασούρας έχουν το προβάδισμα για τις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, ο οποίος θα είναι ο Ελ Αραμπί. Μπορεί η ταυτόχρονη παρουσία των Βαλμπουενά και Φορτούνη στο βασικό σχήμα να μην απέδωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα (13/1, 1-1), αλλά ο προπονητής του Ολυμπιακού φαίνεται ότι επιμένει. Θέλει να δει την ομάδα του να μπαίνει δυνατά στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου και να βάλει από το ημίχρονο τις βάσεις για την εξασφάλιση της νίκης.

Η προαναγγελία των Ερυθρόλευκων για το ματς στα social media:

Υπενθυμίζεται η αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα στο Περιστέρι:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς