23.7 C
Athens

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ 1-0: Όσο έχει Μπαράλες δεν χάνει την εξάδα

Ο Αστέρας επικράτησε με 1-0 επί της ΑΕΛ για τη 18η αγωνιστική της Super League, πανηγύρισε ένα πολύτιμο τρίποντο με πρωταγωνιστή τον Μπαράλες και παρέμεινε… ζωντανός στη διεκδίκηση μίας θέση στα playoffs.

Από την άλλη η ΑΕΛ, στην οποία έκανε ντεμπούτο και ο Τζανλούκα Φέστα, αναζητούσε μία βαθμολογική ανάσα απέναντι στον Αστέρα που δεν κατάφερε να πάρει, με αποτέλεσμα να παραμένει στη 13η θέση με 8 βαθμούς.

Το σκορ για του Αρκάδες άνοιξε ο Αργεντινός στράικερ, πετυχαίνοντας το 10ο γκολ με τη φανέλα του Αστέρα στη φετινή Super League, ενώ είναι ο δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος έχει σημειώσει 4 γκολ παραπάνω.

ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ

Ο Αστέρας από την αρχή του παιχνιδιού θέλησε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να έχει τον έλεγχο. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έπαιζαν περισσότερο αμυντικά, έκλεισαν καλά τους χώρους τους και δυσκόλεψαν το έργο των Αρκάδων.

Η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ δεν έφτανε εύκολα στα καρέ της ΑΕΛ και όταν το έκανε με τους Σίτο, Ρέιρα και Κρέσπι δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Μπάγιτς.

Αν και οι γηπεδούχοι έλεγχαν το ματς η πρώτη καλή στιγμή στο ματς δημιουργήθηκε από ενέργεια των «βυσσινί». Η ΑΕΛ έχασε ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Σέρβος έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι μετά από πάσα του Νικολιά, γύρισε το σώμα του, σούταρε, αλλά ο Τσιφτσής έδιωξε, κρατώντας το 0-0.

 

ΜΠΑΡΑΛΕΣ… ΚΑΙ 1-0

Ο Λόπεθ βλέποντας πως η ομάδα του δεν απειλεί, αποφάσισε να «φρεσκάρει» την επίθεσή του. Ο Ισπανός τεχνικός πέρασε στο γήπεδο τους Φερνάντεθ και Καπίγια αντί των Ριέρα και Κρέσπι, γεγονός που τον δικαίωσε, με τον Καπίγια να υποχρεώνει τον Μπάγιτς σε κόρνερ λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τη λύση και στο 60′ έκανα το 1-0. Ο Άλβαρες από τα αριστερά είδε την κίνηση του Μπαράλες στην περιοχή και εκείνος με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

 

Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά το γκολ και συνέχισε με τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΕΛ: 1-0

 

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Σκόρερ: 60′ Μπαράλες

Κίτρινες: Μιχαήλ, Ντουρμισάι, Ηλιάδης, Ζίζιτς / Κώτσιρας, Σουάρεθ, Μπαράλες, Τσιφτσής

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Κώτσιρας, Μουνάφο (90′ Μπελόκ), Βαλιέντε, Ρεγκίς (46′ Φερνάντεθ), Ριέρα (46′ Καπίγια), Σίτο (83′ Αλί Μπαμπά), Μπαράλες

ΑΕΛ (Φέστα): Μπάγιτς, Καρανίκας, Ηλιάδης (86′ Σπαρβ), Μιχαήλ, Μπέρτος (63′ Ακούνια), Ζίζιτς, Τσόσιτς, Νικολιάς, Μιλοσάβλιεβιτς, Κολομπίνο (74′ Πινακάς), Ντουρμισάι (74′ Νούνιτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς