23.4 C
Athens

Ολυμπιακός: Ένα πέναλτι, που «μετράει», μετά 40 αγώνες και 411 ημέρες!

Πέρασαν 40 αγώνες και 411 ημέρες προκειμένου να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε αγώνα με ρευστό αποτέλεσμα και βαθμολογικό ενδιαφέρον

Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», είδαμε μία «πρωτοτυπία». Τον Ολυμπιακό να κερδίζει πέναλτι με το αποτέλεσμα ρευστό, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και περίπου 14 μήνες!

Όταν γράφουμε «ρευστό», εννοούμε πέναλτι με το σκορ είτε ισόπαλο είτε σε βάρος των Ερυθρόλευκων. Βέβαια, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ματιέ Βαλμπουενά αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 20ό λεπτό, με το αποτέλεσμα στο 0-0, αλλά κάπως έτσι γράφτηκε ιστορία!

Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είδε τον διαιτητή να «σφυρίζει» υπέρ του πέναλτι, την ώρα που το ήθελε, ήταν την 1η Δεκεμβρίου του 2019, στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ (1-1), στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος για τη σεζόν 2019-2020.

Τότε, ο Ντανιέλ Ποντένσε είχε ανατραπεί από τον Δημήτρη Γιαννούλη στο 63′ και ο Σάντσεθ Μαρτίνεθ είχε καταλογίσει την εσχάτη των ποινών, με το σκορ στο 0-1. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν εύστοχος, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 64ο λεπτό. Βέβαια, σε εκείνο το παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ισπανός διαιτητής δεν είχε δει ένα ακόμα πέναλτι, την ανατροπή του Ντανιέλ Ποντένσε από τον Ομάρ Ελ Καντουρί, νωρίτερα, στο 49ο λεπτό…

Από τότε, λοιπόν, πέρασαν 40 αγώνες Πρωταθλήματος και 411 ημέρες προκειμένου να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού όταν έπρεπε να υποδειχθεί και το είχε ανάγκη, βαθμολογικά, επειδή έγινε παράβαση! Στους 40 αυτούς αγώνες που μεσολάβησαν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης και το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο φαληρικό γήπεδο, μαζί με τα play-off της περασμένης σεζόν, οι Πειραιώτες κέρδισαν συνολικά 8 πέναλτι (6 την περυσινή αγωνιστική περίοδο και 2 τη φετινή), αλλά είτε με τους αγώνες να είναι «τελειωμένοι» υπέρ τους (με το σκορ 2-0 και το 3-0!) είτε να μην υπάρχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται μόνο δύο πέναλτι από τα 6 πέναλτι, αυτά για τα περυσινά play-off, με τον ΟΦΗ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (1/7/2020, 2-1) και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (5/7/2020, 0-0), όταν τα πάντα είχαν κριθεί αναφορικά με την κατάκτηση της 1ης θέσης και του τίτλου του Πρωταθλητή, ενώ αμφότερα είχαν χαθεί! Κόντρα στον ΟΦΗ, το πέναλτι είχε δοθεί με το σκορ στο 1-1 και το είχε χάσει ο Βαλμπουενά (δοκάρι και άουτ), ενώ ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είχε αστοχήσει και απέναντι στον Σωκράτη Διούδη, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Το πέναλτι που έκανε ο Λευτέρης Χουτεσιώτης στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, το μεσημέρι της Κυριακής (17/1), για τη 17η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της σεζόν 2020-2021, είναι μόλις το 3ο του Ολυμπιακού στην τρέχουσα αγωνιστική χρονιά και το πρώτο με το αποτέλεσμα να είναι οριακό.

https://athlosnews.gr/olympiakos-pas-giannina-1-0-chasan-o-anthropos-buzzer-beater/

Το πρώτο πέναλτι υπέρ των Ερυθρόλευκων καταγράφηκε στην εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας (13/12/2020, 0-6), με το σκορ στο 0-3 (και τον Χιλάλ Σουντανί να κάνει το 0-4), ενώ το δεύτερο υποδείχθηκε στην εντός έδρας επικράτηση επί της ΑΕΚ με 3-0 (3/1) και με το σκορ στο 2-0 και τον Ματιέ Βαλμπουενά να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 90’+4′.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς