14.3 C
Athens

Η Ζιμπάμπουε κατηγορεί το Καμερούν για μαγεία πριν τον αγώνα!

Ο προπονητής της Ζιμπάμπουε, Ζντράβκο Λογκάρουσιτς, εξαπέλυσε κατηγορίες κατά του Καμερούν μετά από τον μεταξύ τους αγώνας, για χρήση μαύρης μαγείας, προκειμένου να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα του ματς προς όφελός τους.

Πρεμιέρα έκανε το Σάββατο (16/1) το πρωτάθλημα εθνών Αφρικής με τον αγώνα ανάμεσα στο Καμερούν και τη Ζιμπάμπουε (1-0) να ανοίγει την αυλαία της 1ης αγωνιστικής.

Ωστόσο, αν και το παιχνίδι έληξε υπέρ του Καμερούν, εξακολουθεί να παίζεται το τρίτο ημίχρονο, καθώς ο προπονητής των φιλοξενούμενων κατηγόρησε τους γηπεδούχους ότι χρησιμοποίησαν μαγεία για να κερδίσουν τον αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο Κροάτης τεχνικός βρήκε στο Στάδιο Αχμαντού Αχιτζό, όπου διεξήχθη ο αγώνας, μία σκοτωμένη νυχτερίδα, η οποία συνοδευόταν από μια πινακίδα που έγραφε «Μαγεία στο Καμερούν».

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που το Καμερούν κατηγορείται ότι καταφεύγει σε «σκοτεινές» μεθόδους, προκειμένου να επηρεάσει το αγωνιστικό αποτέλεσμα.

Το 2002 στον ημιτελικό ανάμεσα στο Μαλί και το Καμερούν για το Κύπελλο Ποδοσφαίρου εθνών Αφρικής, ο προπονητής της ομάδας, Βίνφριντ Σέφες, και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Τόμας Νκόνο συνελήφθησαν από την αστυνομία, μετά από φερόμενη τοποθέτηση ενός ξόρκι στο γήπεδο πριν από το παιχνίδι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς