24.4 C
Athens

Άρης – Παναθηναϊκός: «Μάχη» Ευρώπης στο Βικελίδης (vids)

Ο Άρης φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό, τέσσερις ημέρες μετά την ήττα από την ΑΕΚ, και στόχος των Κίτρινων, όπως φυσικά και του Τριφυλλιού, είναι η νίκη που είτε θα εδραιώσει τον Άρη στην πρώτη τετράδα, είτε θα φέρει τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στην πρώτη τετράδα.

Άρης

Ο Άρης δεν έχει μπει πολύ καλά στο 2021, καθώς μέχρι στιγμής έχει απολογισμό μια νίκη, μια ισοπαλία και δύο ήττες. Η ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έσβησε την απόσταση που είχε από τους δύο Δικεφάλους, και ουσιαστικά τον έστειλε στην τρίτη θέση, με την ΑΕΚ να είναι δεύτερη, λόγω πλεονεκτήματος στην ισοβαθμία.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου με όπλο την καλή αμυντική της λειτουργία, θέλει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και να ξεφύγει από τους Πράσινους στο +11, μια ασφαλή διαφορά που του δίνει το πλεονέκτημα για ένα εκ των τεσσάρων ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Ο Άρης έχει κερδίσει κάθε παιχνίδι, στο οποίο πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ωστόσο το πρόβλημα στην επίθεση είναι μεγάλο, καθώς βρήκε δίχτυα μόνο με τον Βόλο στο νέο έτος. Αυτός είναι ένας γρίφος που καλείται να λύσει ο Άκης Μάντζιος, καθώς τα βαθμολογικά περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν.

Τα highlights από παλιότερες αναμετρήσεις των Κίτρινων:

 

 

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός, μαζί με τον Ολυμπιακό, είναι αήττητος το 2021. Ωστόσο αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι που δίνει με κάποια ομάδα που βρίσκεται από πάνω του στον βαθμολογικό πίνακα. Το απουσιολόγιο του Λάζλο Μπόλονι ήταν (και είναι0 αρκετά μεγάλο, λόγω κορωνοϊού, αλλά και τραυματισμών.

Οι Πράσινοι έχουν καλύτερο momentum από τον Άρη για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ έχουν και το πλεονέκτημα ότι δεν έχουν μεσοβδόμαδα αγωνιστική υποχρέωση για το Κύπελλο, καθώς προκρίθηκαν άνευ αγώνος στα προημιτελικά κατόπιν κλήρωσης, σε αντίθεση με τον Άρη.

Ο Παναθηναϊκός θέλει την νίκη, καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό, λόγω της δεινής βαθμολογικά θέσης που βρίσκεται, λόγω του κακού ξεκινήματος με τον Ντάνι Πογιάτος στο τιμόνι του συλλόγου. Με νίκη θα πλησιάσει στο -5 τους Θεσσαλονικείς, διαφορά που καλύπτεται στα play-off.

Προϊστορία

Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Άρη είναι ιδιαίτερα μοιρασμένες, εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό ως γηπεδούχο, καθώς η προϊστορία τότε είναι συντριπτικά υπέρ του.

Τελευταίο παιχνίδι που έπαιξαν οι δύο ομάδες ήταν στα περσινά play-off, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 0-1, χάρη σε γκολ του Κολοβού. Στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας, ο Άρης πέτυχε μεγάλη νίκη με 4-0, ρίχνοντας στα βράχια τον Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη, όπου ο Παναθηναϊκός πραγματοποιούσε κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όμοιο με το φετινό.

Τα highlights από νικηφόρες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού:

 

 

 

Μεταξύ τους αγώνες στο Βικελίδης:

Νίκες Άρη: 19
Ισοπαλίες: 17
Νίκες Παναθηναϊκού: 21

Τα παιχνίδια στο Βικελίδης της περσινής σεζόν:

Κανονική Διάρκεια
15.09.2019: Άρης – Παναθηναϊκός 4-0
(20’ σουτ Φετφατζίδης, 43’ σουτ Φραν Βέλεθ, 54’ σουτ Ντιγκινί, 64’ σουτ Ιντέγιε)
Play – off
15.07.2020: Άρης – Παναθηναϊκός 0-1
(75’ κεφαλιά Κολοβός. Στο 86’ 2η κίτρινη Ρόουζ του Άρη. Στο 43’ ο Ξενόπουλος απέκρουσε πέναλτι του Φετφατζίδη)

Το περσινό 4-0 του Άρη:

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς