19.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Για την επιστροφή στις νίκες και τη διατήρηση του +9

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δυσκολέψει πολύ τον Ολυμπιακό στον αγώνα του πρώτου γύρου και οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και προσοχή την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκης προκειμένου να επιστρέψουν στις επιτυχίες

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ (13/1, 1-1), στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική, και να διατηρήσει τη διαφορά των 9 βαθμών από την ΑΕΚ και τον Άρη.

Οι Πρωταθλητές και νταμπλούχοι Ελλάδας υποδέχονται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το μεσημέρι της Κυριακής (17/1, 15:00), για τη 17η αγωνιστική της Super League. Έτσι, επιστρέφουν στο «σπίτι» τους για πρώτη φορά μετά τις 3 Ιανουαρίου και την εντός έδρας επικράτηση επί της ΑΕΚ με 3-0.

Οι πρωτοπόροι και αήττητοι Ερυθρόλευκοι (13-3-0) αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τον αγώνα, καθώς ο ΠΑΣ είναι μία από τις τρεις ομάδες που έχουν «κόψει» βαθμούς από τον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Βέβαια, στην πόλη των Ιωαννίνων, είχε βάλει το… χεράκι της και η διαιτησία, όταν και δεν είχε μετρήσει μέσω VAR (είχε «δει» οφσάιντ) το κανονικό γκολ του Αχμέντ Χασάν στις καθυστερήσεις.

Μπορεί να ακούγεται πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην εντεκάδα, αλλά το εκτεταμένο rotation αναμένεται να γίνει στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, την προσεχή Τετάρτη (20/1, 19:30). Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναμένεται να κάνει από μία έως τέσσερις αλλαγές στο βασικό σχήμα για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, συγκριτικά με την ομάδα που αγωνίστηκε στην έδρα του ΠΑΟΚ. Και η μία αλλαγή είναι αναγκαστική, καθώς ο Σισέ θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Μπα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός φρόντισε (για μία ακόμα φορά μέσα στο 2021) να μη δείξει τα πλάνα του στην απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου (16/1), Πάντως, οι Χολέμπας (αντί του Ρέαμπτσιουκ) και Μπρούμα (αντί του Βρουσάι) αναμένεται να επιστρέψουν στην εντεκάδα, καθώς αμφότεροι έλειψαν λόγω ίωσης από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, όπου θα αγωνίζονταν ως βασικοί αν δεν προέκυπτε αυτό το κρυολόγημα.

Ο Μαρτίνς σκέφτεται να ξεκουράσει έναν εκ των Εμβιλά ή Καμαρά, με τον Μπουχαλάκη να έχει κάποιες πιθανότητες για βασικός, αλλά δεν αποκλείεται να διατηρήσει ξανά το δίδυμο των Εμβιλά και Καμαρά στη μεσαία γραμμή. Ένα πιθανό σχήμα του Ολυμπιακού για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα αποτελείται από τους Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά (ή Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μπρούμα, Φορτούνη (ή Βαλμπουενά), Μασούρα, Ελ Αραμπί.

Η προαναγγελία του αγώνα στα social media της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Υπενθυμίζεται η αποστολή του Ολυμπιακού:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς