19 C
Athens

Ρεάλ – Μπιλμπάο 1-2: Τα λιοντάρια «κατασπάραξαν» τους Μαδριλένους και πάνε τελικό (vids)

Φορτσάρει για το τρίτο Super Cup της ιστορίας της η Αθλέτικ Μπιλμπάο που στο «Ροσαλέδα» επιβλήθηκε με 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Βάσκοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την άμυνα της Ρεάλ και κυρίως τον Λούκας Βάθκεθ που αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας των «μερένγκες».

Στο 18ο λεπτό ο Βενθεδόρ είδε το κενό στην άμυνα των φιλοξενούμενων και πέρασε κάθετη πάσα για τον Ραούλ Γκαρθία που με πλασέ νίκησε τον Κουρτουά για το 0-1.

ΤΟ 0-1 ΤΟΥ ΡΑΟΥΛ ΓΚΑΡΘΙΑ

 

Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ήρθε και το 0-2. Ο Βάθκεθ έριξε κάτω τον Μουνιαΐν και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Ο Ραούλ Γκαρθία ανέλαβε την εκτέλεση και στο 38′ σημείωσε το 0-2.

ΤΟ 0-2 ΤΟΥ ΡΑΟΥΛ ΓΚΑΡΘΙΑ

 

Η Ρεάλ ρίσκαρε και βγήκε μπροστά στο δεύτερο μέρος για να μειώσει στο σκορ και τελικά το κατάφερε, αφού πρώτα ο Μουνιαΐν έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά για το 1-3 στο 54′. Ο Ασένσιο προειδοποίησε δις, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα βρήκε στα δοκάρια του Σιμόν και το 1-2 δεν έγινε ούτε στο 62′, ούτε στο 69′.

 

Οι τυπικά γηπεδούχοι μείωσαν στο 74ο λεπτό με το πλασέ του Μπενζεμά από κοντά (η φάση ελέγχθηκε από το VAR για οφσάιντ), ωστόσο το δεύτερο γκολ του Γάλλου ακυρώθηκε καθ’ ότι ήταν εκτεθειμμένος.

 

Το φινάλε βρίσκει την Αθλέτικ να πανηγυρίζει την πρόκριση και να προετοιμάζεται να διεκδικήσει τον τίτλο (όπως το 2015) κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Βάθκεθ, Βαράν (46′ Νάτσο), Ράμος, Μεντί, Μόντριτς (68′ Βαλβέρδε), Κασεμίρο, Κρόος, Ασένσιο, Αζάρ (67′ Βινίσιους), Μπενζεμά (89′ Μαριάνο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο): Σιμόν, Κάπα (68′ Λέκουε), Νούνιεθ, Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα (79′ Μορθίγιο), Ντε Μάρκος, Μουνιαΐν (71′ Μπερενγκέρ), Ντάνι Γκαρθία, Βενθεδόρ (68′ Βέσγα), Μουνιαΐν, Ραούλ Γκαρθία (79′ Βιγιαλίμπρε), Γουίλιαμς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς