21.1 C
Athens

Άρης – ΑΕΚ 0-1: Με άμυνα-μπετόν και Γκαρσία τον έπιασε στη δεύτερη θέση (vids)

Το εξ αναβολής ντέρμπι του Άρη με την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη ήταν ακριβώς έτσι όπως το περίμεναν οι περισσότεροι βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στα τελευταία παιχνίδια. Η εικόνα της αναμέτρησης φανέρωνε πως αν κάποιος κέρδιζε, θα έπαιρνε το θετικό αποτέλεσμα στις… λεπτομέρειες.

Χρειάστηκε η υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία για να κριθεί ουσιαστικά η αναμέτρηση. Η ΑΕΚ απέδρασε με το «διπλό» (1-0) από τη Θεσσαλονίκη και έπιασε τους Κίτρινους στη δεύτερη θέση με 33 βαθμούς.

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες ευκαιρίες και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να προηγηθούν με το… καλησπέρα. Η άμυνα της ΑΕΚ έκανε… δώρο στον επιθετικό του Άρη, Δημήτρη Μάνο, ωστόσο εκείνος… πέταξε την ευκαιρία αφού έκανε κάκιστο τελείωμα.

Ο Λόπες ουσιαστικά του έδωσε έτοιμο γκολ, αλλά ο Μάνος δεν ήξερε τι να κάνει και γύρισε παράλληλα, όπου ο Νεντελτσεάρου πρόλαβε και απομάκρυνε.

 

Το παιχνίδι είχε διαρκείς διακοπές λόγω των σφυριγμάτων του Μπέμπεκ. Η ΑΕΚ απείλησε κυρίως με τον Ανσαριφάρντ (χωρίς όμως να δημιουργήσει μεγάλες στιγμές), ενώ ο Άρης άγγιξε ξανά το γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους με τον Σάσα να μη βρίσκει εστία…

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν είχε σημείο αναφοράς στη γραμμή κρούσης και ό,τι προσπαθούσε να φτιάξει ήταν από τις εμπνεύσεις του Σάντε Σίλβα καθώς ο Μπρούνο Γκάμα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Τελικά το ματς κρίθηκε στο 65′.

Ο Λιβάι Γκαρσία που έχει δείξει πως στο ρεπερτόριο του διαθέτει εξαιρετικές εκτελέσεις, ανέλαβε να χτυπήσει το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του στο ημικύκλιο της αντίπαλης περιοχής.

Με απευθείας εκτέλεση ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός νίκησε τον Μπουσέ για το 0-1 της ΑΕΚ στο 65ο λεπτό.

ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΙΒΑΙ ΓΚΑΡΣΙΑ

 

Με τις συνεχόμενες διακοπές δεν ξαναπαίχτηκε παιχνίδι. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ανσαριφάρντ σημάδεψε το δοκάρι και ο Λιβάγια σκόραρε από αντικανονική θέση. Ο VAR ήλεγξε τη φάση και ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ.

 

ΑΡΗΣ – ΑΕΚ 0-1

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Σκόρερ: 65′ Λιβάι Γκαρσία

Διαιτητής: Μπέμπεκ (ΚΡΟ)

Κίτρινες: Μπεναλουάν, Σούντγκρεν / Λιβάι Γκαρσία, Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ, Κρίστιτσιτς

Άρης (Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς (87′ Τζέγκο), Ματίγια, Σάσα (87′ Ιωάννου), Μαντσίνι, Γκάμα, Σίλβα (63′ Ματέο Γκαρσία), Μάνος (75′ Λόπεθ).
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (20′ Λάτσι), Λόπες, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (60′ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Γκαρσία (75′ Σάκχοφ), Μαχαίρας (60′ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς