19.2 C
Athens

Λεβαντόφσκι: Ο Κλοπ ήταν ο «κακός» δάσκαλος στη Ντόρτμουντ

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σχολίασε τη σχέση του με τον Γιούργκεν Κλοπ όταν εκείνος αγωνιζόταν στη Ντόρτμουντ, χαρακτηρίζοντας τον νυν τεχνικό της Λίβερπουλ ως τον «κακό» δάσκαλο που τον βοήθησε να εξελιχθεί.

Ο Πολωνός σούπερ σταρ διανύει μία από τις λαμπρές περιόδους της καριέρας του, καθώς το 2020 πανηγύρισε με τη φανέλα της Μπάγερν το δεύτερο τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League) στην ιστορία του συλλόγου, ενώ κέρδισε και τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς από τη FIFA.

Ωστόσο, στην αρχή της καριέρας του δεν ήταν όλα… στρωμένα με ροδοπέταλα, με τον 32χρονο στράικερ των Βαυαρών να τονίζει πως ο πίεση του Γιούγκεν Κλοπ, όταν βρισκόταν στον πάγκο της Ντόρτμουντ απέδωσε… καρπούς.

«Ο Γιούργκεν δεν ήταν μόνο μία πατρική φιγούρα. Ως προπονητής ήταν ο «κακός» δάσκαλος. Και το λέω με την καλύτερη έννοια της λέξης.

Σκεφτείτε όταν ήσασταν στο σχολείο. Ποιον δάσκαλο θυμάστε περισσότερο; Όχι αυτόν που σας έκανε τη ζωή εύκολη και ποτέ δεν περίμενε τίποτα από εσάς. ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. Θυμάσαι τον κακό δάσκαλο, αυτόν που ήταν αυστηρός μαζί σου. Αυτός που σας άσκησε πίεση και έκανε τα πάντα για να πάρει το καλύτερο από εσάς. Αυτός είναι ο δάσκαλος που σε έκανε καλύτερο, σωστά; Και ο Γιούργκεν ήταν έτσι.

Δεν ήταν ικανοποιημένος με το να σε αφήσει να γίνεις μαθητής Β. Ήθελε μαθητές Α +. Δεν το ήθελε για γι’ αυτό, αλλά για εσένα.

Με δίδαξε τόσα πολλά. Όταν έφτασα στο Ντόρτμουντ, ήθελα να κάνω τα πάντα γρήγορα. Ο Γιούργκεν μου έδειξε πώς να ηρεμήσω. Ήταν εντελώς αντίθετο στη φύση μου, αλλά σύντομα σκόραρα περισσότερα γκολ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λεβαντόφσκι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς