17.9 C
Athens

Οι μαθητές στη Χαλάστρα επιστρέφουν στο σχολείο με κουβέρτα

Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας περί συστηματικού αερισμού των αιθουσών, που στα σχολεία κυρίως της Βόρειας Ελλάδας σημαίνει κρύο εντός και εκτός σχολικής τάξης, ανάγκασε τη διεύθυνση σχολείου της Θεσσαλονίκης να ζητήσει από τα παιδιά να έχουν στις τσάντες τους μια μικρή κουβέρτα.

Ενόψει της επαναλειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Χαλάστρας επέστρεψαν σήμερα στα μαθητικά τους καθήκοντα έχοντας μαζί τους μάσκες, αντισηπτικά και κουβέρτα, βάσει σχετικής οδηγίας που στάλθηκε από τη διεύθυνση την Παρασκευή.

«Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για τον λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Η διευθύντρια του σχολείου, Σμαραγδή Ζαπατέτα, μίλησε για το σκεπτικό της ανακοίνωσης: «Ο χειμώνας είναι μπροστά, σκεφτήκαμε ότι πέρα από μπουφάν, γάντια κλπ, να υπάρχει μία μικρή κουβερτούλα για να μπαίνει στα πόδια των παιδιών για να μην κρυώνουν. Οι αίθουσες θα αερίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου. Λυπάμαι που έπρεπε να το ζητήσουμε αυτό, αλλά εφόσον πρέπει να λειτουργήσουμε, θα το κάνουμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς