19.9 C
Athens

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 12-7: Πρώτη η Εθνική πόλο στην Ευρώπη!

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών επικράτησε στον τελικό με 12-7 του Μαυροβούνιου και κατέκτησε την πρώτη θέση στην προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης του World League, οι αγώνες της οποίας έγιναν το τριήμερο 7-10 Ιανουαρίου στην ουγγρική πόλη Ντέμπρετσεν.

Στην διοργάνωση μετείχαν οκτώ εθνικές ομάδες, οι τρεις πρώτες εκ των οποίων εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Τιφλίδα της Γεωργίας από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, λίγες εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Εθνική ομάδα βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση αυτό το τριήμερο και πέτυχε 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, μεταξύ των οποίων νικηφόρα αποτελέσματα απέναντι σε παραδοσιακές ομάδες του παγκόσμιου πόλο όπως είναι η Ισπανία (12-11) και το Μαυροβούνιο.

Οι εμφανίσεις στο Ντέμπρετσεν όχι μόνο εξασφάλισαν την πρόκριση της ομάδας στο Super Final της διοργάνωσης αλλά παράλληλα αποτελούν μια ψυχολογική ένεση για τον κυρίαρχο στόχο της Ελλάδας που είναι η πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο μέσω του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει σε έναν μήνα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα γοήτρου αφού και οι δυο ομάδες είχαν πετύχει τον στόχο τους και είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του World League.

Παράλληλα ο αγώνας ήταν ένα ψυχολογικό τεστ ενόψει των υποχρεώσεων του προολυμπιακού τουρνουά το οποίο αποτελεί τον βασικό προσανατολισμό αμφοτέρων αφού κυρίαρχος στόχος είναι αρχικά η πρόκριση και στην συνέχεια η διάκριση στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, την Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Κολόμβο (πέτυχε τα 2 πρώτα γκολ) προηγήθηκε με 3-2 στην πρώτη περίοδο.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των Ελλήνων στο δεύτερο οκτάλεπτο. Με υπέροχη άμυνα και με πολυφωνία στην επίθεση (σκόραραν 3 επιπλέον παίκτες) αύξησαν την διαφορά στα 4 τέρματα στο ημίχρονο (7-3).

Τίποτα δεν άλλαξε στην συνέχεια και ότι οικοδομήθηκε στην αρχή ολοκληρώθηκε στο τέλος της συνάντησης, με τους Έλληνες διεθνείς να αυξάνουν την διαφορά σε 5 γκολ στην Τρίτη περίοδο (11-6) και τελικά να επικρατούν με 12-7.

Η Εθνική ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα με νίκες επί της Γαλλίας και της Ισπανίας με 12-3 και 12-11 αντίστοιχα και το σημερινό 12-7.

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 12-7

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-1, 4-3, 1-1.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενιδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Τα γκολ του Μαυροβουνίου σημείωσαν οι Ίβοβιτς 3, Πέτκοβιτς, Πέρκοβιτς, Ουκρόπινα, Μάτκοβιτς.

Η τελική κατάταξη: 1. ΕΛΛΑΔΑ 2. Μαυροβούνιο 3. Ιταλία 4. Ισπανία 5. Σερβία 6. Ουγγαρία 7. Κροατία 8. Γαλλία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς