18 C
Athens

Καμμένος: H σύλληψη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη!

Θεωρώ ότι ήταν κίνηση που είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις με εντολή Ερντογάν, είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας

Την εκτίμηση ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο ήταν προσχεδιασμένη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με εντολή Ερντογάν, προκειμένου να δημιουργηθεί το «περιβάλλον» ώστε να υπάρξει συναλλαγή για την ανταλλαγή τους με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 ο υπουργός Εθνικής Αμυνας για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης τόνισε:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κράτησή τους είναι αντίθετη σε κάθε Αρχή διεθνούς Δικαίου. Βρίσκονται εκεί χωρίς να έχει υπάρξει κατηγορητήριο. Κρατούνται παράνομα, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτό είναι πρωτοφανές και αυτό αντιμετωπίζεται μόνο σε διεθνές επίπεδο», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν, προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή για τους οκτώ. Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα που είχε χιόνια σε μία περιοχή δύσκολη να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο».

«Θα οδηγήσω τη χώρα στις εκλογές για το Σκοπιανό»

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό επανέλαβε ότι «όποτε έρθει η συμφωνία στη Βουλή, αν περάσουν οι διαδικασίες από τα Σκόπια, οι ΑΝ.ΕΛ. θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση».

«Αρα εκλογές;» ρωτήθηκε ο υπουργός Άμυνας και απάντησε «ακριβώς εκλογές».

«Αν φέρουν αυτή τη συμφωνία στη Βουλή, θα φύγω από την κυβέρνηση, το έχω πει στον Πρωθυπουργό. Εχουμε δέσμευση στο καταστατικό των ΑΝ.ΕΛ.», συμπλήρωσε και εξήγησε: «Δεν θα επιτρέψω με τη δική μου συναίνεση να ψηφιστεί η συμφωνία. Από τη στιγμή που αποφασίσει ο Πρωθυπουργός να τη φέρει στη Βουλή θα πάω στον Πρωθυπουργό για να του πω ότι αποσύρουμε τη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και θα πάω να το ανακοινώσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Θα οδηγήσω στη χώρα σε εκλογές και εάν οι Ελληνες πολίτες την επιλέξουν μέσω της ΝΔ, του Ποταμιού ή άλλου, θα ακολουθήσω την πλειοψηφία. Ή υπάρχει και η λύση του δημοψηφίσματος. Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνεται στα Σκόπια και όχι στην Ελλάδα;», κατέληξε για το θέμα ο Πάνος Καμμένος.

Να διερευνηθεί η παρουσία της κάμερας στη κυβερνητική σύσκεψη της 23ης Ιουλίου

Ερωτηθείς για την τραγωδία με τη φωτιά στο Μάτι ο υπουργός Αμυνας επέμεινε στη ρητορική περί αυθαιρέτων και παρατήρησε ειδικά για το θέμα του κυβερνητικού σόου το βράδυ της 23ης Ιουλίου ότι «αυτό που έγινε στην ενημέρωση του Πρωθυπουργού, που μπήκε κάμερα, πρέπει να διερευνηθεί. Μια κάμερα σε ένα κέντρο διαχείρισης κρίσεων παίρνει πράγματα που δεν πρέπει να πάρει. Θα δούμε τη ροή των πληροφοριών, ήταν σημαντικό ότι ο Πρωθυπουργός ήταν εκεί».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς