16.1 C
Athens

Παναθηναϊκός: Η «φορτσάτη» Ζενίτ είναι έτοιμη να αλώσει το ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ζενίτ σήμερα (07/01, 21:00) για την 18η αγωνιστική της Euroleague. Ο Τσάβι Πασκουάλ επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος για πρώτη φορά στην καριέρα του, μετά την θητεία του στους Πράσινους (2017-2019), όπου κατάκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έλυσε την συνεργασία του με τον Γιώργο Βόβορα, ο οποίος «πλήρωσε το μάρμαρο» για τα άσχημα αποτελέσματα και την ανάλογη άσχημη εικόνα της ομάδας, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Το Τριφύλλι στο παιχνίδι με τους Πράσινους θα καθοδηγηθεί από τον Κώστα Χαραλαμπίδη, ως υπηρεσιακό τεχνικό.

Η Ζενίτ έρχεται στον ΟΑΚΑ με άλλον αέρα. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι η καλύτερη άμυνα στην λίγκα, δέχεται κατά μέσο όρο 72,6 πόντους, απέχοντας έναν πόντο από την δεύτερη του συγκεκριμένου τομέα, Μπαρτσελόνα (73,6).

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έχει ρεκόρ (10-5), πηγαίνοντας καλύτερα στα εκτός έδρας, όπου έχει απολογισμό 7-2 νίκες. Οι Ρώσοι καλούνται να επιβεβαιώσουν αυτό τον κανόνα στο ΟΑΚΑ, μια έδρα που φέτος είναι προσπελάσιμη. Το άλλοτε «κάστρο» του Παναθηναϊκού, δεν επιβεβαιώνεται σε καμία περίπτωση φέτος.

Ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ έχει απολογισμό 3-5 στο ΟΑΚΑ, ισοφαρίζοντας από το πρώτο μισό της σεζόν, τον μέγιστο αριθμό ηττών στο ΟΑΚΑ σε μια σεζόν. Αν ηττηθεί σήμερα το βράδυ, θα καταρρίψει ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ.

Οι Πράσινοι καλούνται να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα που θα τους βάλει η Ζενίτ στα δύσκολα που θα τους βάλει στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και να βγάλουν ενέργεια στην άμυνα. Η αλλαγή προπονητή ενδεχομένως θα λειτουργήσει ευεργετικά, όπως συμβαίνει σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς