23.4 C
Athens

Ο Αγραφιώτης που τόλμησε να ζητήσει απευθείας πρόκριση των περυσινών φιναλίστ…

Ντόρος και επικοινωνιακές κορώνες ακολούθησαν την πρόταση του κ. Δημήτρη Αγραφιώτη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ «να τροποποιηθεί η προκήρυξη του Κυπέλου στο άρθρο για την πρόκριση κατόπιν κλήρωσης δύο (2) ομάδων από τις δεκατέσσερις (14) της Super League 1 στην επόμενη (προημιτελική) φάση της διοργάνωσης, οι ομάδες αυτές να είναι οι φιναλίστ του προηγούμενου Τελικού Αγώνα, δηλαδή να προκριθούν χωρίς να παίξουν στην πρώτη φάση ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ».

https://athlosnews.gr/kypello-elladas-ta-6-zeygaria-stoys-8-apeytheias-panathinaikos-kai-lamia/

Αφήνιασαν τα γνωστά παπαγαλάκια και οι εργολάβοι της παπαρολογίας και ξεκίνησαν μια απόπειρα, παραθέτοντας ψέματα (παλιά μου τέχνη κόσκινο), να διαστρεβλώσουν την πρόταση και να απομειώσουν την αξία της.

Τι πρότεινε ο κ. Αγραφιώτης; Να ακολουθήσει η ΕΠΟ την πεπατημένη όλων των άλλων εθνικών ομοσπονδιών αλλά και των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών που συνηθίζουν, σε βαθμό βεβαιότητας, να επιβραβεύουν, όταν το φορμάτ μιας διοργάνωσης το επιτρέπει, τις ομάδες που είχαν εξαιρετική πορεία στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση.

Να προσφέρουν, δηλαδή, μια, κάθε φορά διαφορετική, δυνατότητα στις ομάδες αυτές να βρεθούν στους «κανονικούς γύρους» της διοργάνωσης, χωρίς να κινδυνεύουν να αποκλειστούν πρόωρα και να δημιουργούνται έτσι συνθήκες να μειωθεί δραματικά η αγοραστική αξία της διοργάνωσης, λόγω μείωσης του υψηλού ανταγωνισμού.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ βρέθηκαν στην προηγούμενη περίοδο στον Τελικό Αγώνα, ο οποίος έφτασε 12 Σεπτεμβρίου για να διεξαχθεί, μετά τις συνεχείς παλινωδίες της ΕΠΟ του κ. Παναγιώτη Δημητρίου, που ήθελε να τον διεξάγει σε ακατάλληλο και μη αδειοδοτημένο γήπεδο (Ριζούπολη) κι όταν τον ανακάλυψαν και τον έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη έριξε την ευθύνη στην κόρη του για να γλιτώσει ο ίδιος το ανάθεμα!

Η φετινή διοργάνωση, μετά την βέβαιη από το ξεκίνημα της περιόδου ακύρωση της συμμετοχής των ομάδων της Super League 2 σε αυτή (οι λοιμωξιολόγοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν να πάρουν μέρος) βρέθηκε να διεξάγεται μόνο με τις ομάδες της Super League 1.

To format που είχε προβλεφθεί ανέφερε πως από τις δεκατέσσερις ομάδες οι δύο (2) θα προκριθούν, κατόπιν κλήρωσης, χωρίς αγώνα και από τις υπόλοιπες δώδεκα (12) θα προκύψουν με κλήρωση έξι (6) ζευγάρια που θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες για να προκύψουν οι έξι (6) νικήτριες ομάδες που θα παίξουν με τις δύο (2)που εξαιρέθηκαν στην επόμενη, προημιτελική φάση.

Ο κ. Αγραφιώτης νομίζω ότι έπραξε ορθά: πρότεινε να προκριθούν χωρίς αγώνα στην επόμενη (προημιτελική φάση) οι δυο ομάδες που αγωνίστηκαν στον προηγούμενο Τελικό, ως επιβράβευση της πορείας τους, στηριζόμενος στην δυνατότητα που δίνει το σύστημα διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης. Η πρόταση του είχε (λογικά) ως βάση τόσο την προηγούμενη διοργάνωση όσο και την ανάγκη το Κύπελο να συνεχιστεί για τις επόμενες φάσεις με τις κορυφαίες ομάδες της χώρας παρούσες, ώστε αγωνιστικά και εμπορικά να είναι ανταγωνιστικό και επικερδές.

Είναι σαφές πως η εξαιρετικά πιθανή προοπτική να προκριθούν, ως τυχερές της κλήρωσης, στα προημιτελικά η Λάρισα και η Λαμία (αναφέρονται επειδή είναι οι δύο τελευταίες ομάδες του φετινού βαθμολογικού πίνακα) και να κληθούν να αγωνιστούν μεταξύ τους στην πρώτη φάση του θεσμού, Γενάρη μήνα χωρίς κανένα διαφημιστικό ενδιαφέρον, οι μεγάλες ομάδες της χώρας δεν είναι, όπως και να την δει κάποιος, ιδιαίτερα ελκυστική. Εμπορικά είναι εγκληματική και ποδοσφαιρικά παρανοϊκή.

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς την επιτακτική ανάγκη από τον θεσμό του Κυπέλλου να προκύψει, ως συμμετέχουσα στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA για την επόμενη περίοδο 2021/2022, μια ομάδα με ένα ειδικό βάρος που να μπορεί να σταθεί επαρκώς έστω στο UEFA Conference Cup, ώστε να βελτιωθεί άμεσα το σημερινό μαύρο χάλι της ελληνικής βαθμολογίας στο UEFA Ranking, την πρόταση του κ. Αγραφιώτη έπρεπε να την καταθέσει η ίδια η Επιτροπή Κυπέλου της ΕΠΟ ή ο κ. Γραμμένος.

Έτσι ή αλλιώς το ελληνικό ποδόσφαιρο στην γενικευμένη παρακμή του δεν έχει περιθώρια για δήθεν «εκπλήξεις» και άλλες ποδοσφαιρικές γραφικότητες, που ευδοκιμούν μόνο στις ισχυρά ποδοσφαιρικές χώρες.

Την πρόταση την κατέθεσε ο κ Αγραφιώτης κι εκεί το ελληνικό ποδόσφαιρο απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο στενόμυαλο είναι και πόσο αγνοεί την τραγική θέση στην οποία βρίσκεται διεθνώς.

Η πρόταση θα έπρεπε αμέσως να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής συζήτησης και να απασχολήσει, η πιθανή υλοποίηση της, την Ομοσπονδία, μήπως και προληφθεί κάποια επαπειλούμενη ολοκληρωτική καταστροφή στην επερχόμενη κλήρωση.

Ευτυχώς, ο Θεός της κληρωτίδας ήταν με το μέρος του Κυπέλου και δεν επέτρεψε να γίνει κανένα κακό, αν και στο τέλος πλάκωσε μια αντάρα, μια καταχνιά όταν στις τέσσερις ομάδες που απέμειναν να κληρωθούν περιλαμβάνονταν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

Χάρις στα… μπαλάκια, το κακό αποφεύχθηκε, η κλήρωση εξελίχθηκε «ομαλά», δηλαδή χωρίς να προκύψει κάποιος αγώνας μεταξύ των πέντε – έξι πρώτων στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ομάδων και ησύχασε ο πληθυσμός!

Υ.Γ. 1: Από όλα τα παραπάνω τι κατάλαβαν οι αρμόδιοι της Επιτροπής Κυπέλου και οι αναρμόδιοι της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ένα κορυφαίο ζήτημα για την νεοελληνική ποδοσφαιρική κατάντια!

Υ.Γ. 2: Κάποια στιγμή, για να απαντηθούν και οι αιτιάσεις του κ. Γκαγκάτση, θα πρέπει η ΕΠΟ να οργανώσει την διεξαγωγή του Κυπέλου με βάση την «ειδική βαθμολογία» της διοργάνωσης λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία, τις συμμετοχές και τις επιτυχίες των ομάδων σε βάθος δεκαετίας τουλάχιστον. Να αντικειμενικοποιήσει τη διοργάνωση, όπως συμβαίνει με όλες τις αντίστοιχες διοργανώσεις εκτός συνόρων.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 1ης και της 2ης αγωνιστικής των playoffs στην Basket League

Αυτό είναι το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών στα playoffs της Basket League, με τους «αιώνιους» να δίνουν δύο παιχνίδια την ερχόμενη εβδομάδα πριν ετοιμάσουν βαλίτσες για Βερολίνο

Συγκλονιστικός Ροντινέι: «Νιώθω Έλληνας, πολύ ικανοποιημένος που είμαι κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού»

Τρομερές δηλώσεις του Ροντινέι, ενός παίκτη που παίζει πάντα με καρδιά και αστείρευτες δυνάμεις και πλέον νιώθει... Έλληνας: «Είμαι πολύ μικρός μπροστά σε Τζιοβάνι και Ριβάλντο, να μείνω στην ανάμνηση των φιλάθλων ως ένας Βραζιλιάνος που πάλεψε για τον Ολυμπιακό»

Γ. Χαλάς για το έπος του Ολυμπιακού: Το αγαλματάκι του Μεντιλίμπαρ και η ενορχηστρωμένη «ανησυχία» για την OPAP Arena

Ο διευθυντής του ΑΘΛΟΥ, Γιώργος Χαλάς, μιλά για την επική πρόκριση του Ολυμπιακού στο Conference League, το έργο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τις βάσεις που μπήκαν το 2010 αλλά και την ενορχηστρωμένη και χωρίς υπόβαθρο «ανησυχία» για την OPAP Arena