21.7 C
Athens

Ένωση παικτών Ουρουγουάης: Η FA έχει διαπράξει σοβαρή αδικία, ζητούμε την άρση της ποινής

Η ένωση παικτών της Ουρουγουάης έσπευσε να υποστηρίξει τον Έντισον Καβάνι, καταδικάζοντας την ποινή των τριών αγωνιστικών και του προστίμου των 100.000 λιρών που επιβλήθηκε στον διεθνή επιθετικό.

Αν και ο Καβάνι αποδέχθηκε την ποινή που του επιβλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Premier League, οι αντιδράσεις για την τιμωρία του συνεχίζονται στην Ουρουγουάη.

Μάλιστα, οι συμπαίκτες του με την εθνική ομάδα της χώρας, Λούκας Τορέιρα και Ντιέγκο Γοδίν πήραν επίσης, θέση για την κατηγορία ρατσισμού που βαραίνει τον 33χρονο επιθετικό.

 

Συγκεκριμένα, οι δύο παίκτες δημοσίευσαν στους προσωπικούς τους λογαριασμός στο Twitter ένα αντίγραφο από τη δήλωση στην οποία προχώρησε η Ένωση Παικτών της Ουρουγουάης, η οποία κατηγορεί την Αγγλική FA για διάπραξη «σοβαρής αδικίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Πρώτον, πρέπει να καταδικάσουμε την αυθαίρετη συμπεριφορά του Αγγλικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου. Εκτός από την καταδίκη του ρατσισμού, η ίδια η Αγγλική FA έχει διαπράξει διακριτική πράξη κατά του πολιτισμού και του τρόπου ζωής του λαού της Ουρουγουάης.

Ο Έντισον Καβάνι δεν έχει διαπράξει ποτέ καμία συμπεριφορά που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ρατσιστική. Επομένως, θα θέλαμε να υπερασπιστούμε δημόσια τον άψογο χαρακτήρα του παίκτη αι φυσικά τον πολιτισμό της χώρας μας.

Ζητούμε από την FA να ανατρέψει αμέσως την κύρωση που επιβλήθηκε στον Έντισον Καβάνι και να αποκαταστήσει το καλό όνομα και την τιμή του στον κόσμο που έχει αμαυρωθεί τόσο άδικα από αυτήν την κατακριτή απόφαση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς