20.9 C
Athens

Ποιος είστε, κύριε Πινακά;

Το παιδί-θαύμα που έχει σκοράρει το... 66% των φετινών γκολ της ΑΕΛ και που ετοιμάζεται να βαδίσει στον δρόμο που χάραξε ο μεγάλος Βασίλης Καραπιάλης

Ο Δημήτρης Πινακάς αποτελεί δικαίως την μεγαλύτερη αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος. Ο νεαρός φορ από τη Λάρισα έχει σημειώσει τα έξι από τα εννέα γκολ των «βυσσινί» και έχει στρέψει πάνω του αρκετά βλέμματα, με τον Ολυμπιακό να τον έχει βάλει ήδη στα ραντάρ του.

Σαν σε… σόλο

Μεγάλος πρωταγωνιστής και στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ (1-1). Ο νεαρός φορ χάρη σε ένα φοβερό τέρμα που προήλθε από ωραία ατομική ενέργεια έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ από το 70′.

Ο Φιλίπ έκανε την κούρσα από τα αριστερά και έδωσε στον Πινακά που τσίμπησε προ του Βαρέλα, έκανε «ποδιά» στον Ίνγκασον και άντεξε στα μαρκαρίσματα ενώ με φοβερή λόμπα νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0 στο 70ό λεπτό.

 

Ο Πινακάς… έπαιξε το σόλο του, πέρασε με επιτυχία τα «εμπόδια» του Δικέφαλου, Βαρέλα, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, αφήνοντας τον Πασχαλάκη τελευταίο. Με ωραίο σκαφτό πλασέ νίκησε τον Έλληνα διεθνή και πέτυχε το έκτο του τέρμα στη φετινή Super League.

Ποιος είστε, κύριε Πινακά;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως, από την αρχή. Ποιος είστε κύριε Πινακά; Γέννημα θρέμμα της Λάρισας. Στις ακαδημίες της ΑΕΛ πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και στις 28 Ιουνίου του 2018 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Δύο χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2020 συμφώνησε για νέο τριετές συμβόλαιο, με αυξημένες αποδοχές και πριμ συμμετοχών. Μάλλον, κάποιοι πιο διορατικοί, το έβλεπαν να… έρχεται.

Ντεμπούτο στις 30 Οκτωβρίου του 2019 στο κύπελλο. Ντεμπούτο στη Super League στις 18 Δεκεμβρίου του 2019 στο «Γ.Καραϊσκάκης». Και τώρα… ξεκινάει το καλό.

Αρχηγός μόλις από τα 19 του! Και δεν έχει τραβήξει αδίκως την προσοχή πάνω του. Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 11 ματς της Super League, πετυχαίνοντας έξι γκολ από τα εννέα της ΑΕΛ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως έχει καταφέρει να σκοράρει κόντρα στους «μεγάλους» του πρωταθλήματος, πλην της ΑΕΚ που δεν αγωνίστηκε.

Πλέον βρίσκεται στην 4η θέση των σκόρερ της πρώτης εθνικής κατηγορίας, μαζί με ονόματα «μεγάλλων» συλλόγων του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως ο Γιώργος Μασούρας του Ολυμπιακού και ο Κάρολ Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ.

Το εντυπωσιακό είναι επίσης, πως τα τέσσερα από τα έξι φετινά του τέρματα στην Super League Interwetten τα έχει πετύχει με το κεφάλι. Αν και δεν συγκαταλέγεται στους ψηλούς παίκτες (1.78 μ), οπωσδήποτε πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει να χρησιμοποιεί εξαιρετικά (και) το κεφάλι του.

 

Μεταγραφικά σενάρια τον… στέλνουν Πειραιά

«Ο Πινακάς είναι στόχος μεγάλων ομάδων», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, Αλέξης Κουγιάς.

Και βέβαια, κάτι τέτοιο δεν προκαλεί εντύπωση. Άλλωστε, οι ολοένα και καλύτερες επιδόσεις του και το πάθος που βγάζει στο χορτάρι έχουν ανοίξει συζητήσεις, με τα μεταγραφικά σενάρια να φουντώνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, βρίσκεται εδώ και αρκετό διάστημα στο στόχαστρο των Ερυθρολεύκων, με τον Κούγια ωστόσο, να μην αποκλείει και το ενδεχόμενο μίας μεταγραφής στο εξωτερικό.

«Για τον Πινακά, ειδικά, μην αποκλείσετε να πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα τού εξωτερικού που έχουμε ήδη κρούση. Αλλά δεν βιαζόμαστε. Αποκλείεται να φύγει από την A.Ε.Λ. ακόμα και το προσεχές καλοκαίρι, γιατί πρώτος στόχος είναι να κάνουμε την ομάδα μεγάλη ξανά. Όταν γίνουν προτάσεις, τότε μαζί με την οικογένεια του παίκτη θα κάνουμε την καλύτερη επιλογή.

Πινακάς

Εξάλλου, μπορεί να είμαι δικηγόρος των μιντιακών επιχειρήσεων του Μαρινάκη, μπορεί να έχω πολύ περισσότερο και από φιλική μαζί του, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αν έρθει οποιαδήποτε καλύτερη πρόταση από Ελλάδα ή εξωτερικό, θα τον δώσουμε εκεί».

Ο Πινακάς είχε καταφέρει να σκοράρει και στο «Γ. Καραϊσκάκης», επιβεβαιώνοντας την ποιότητα και τη κλάση του. Οι Πειραιώτες, οι οποίοι φαίνεται να τον έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τους, παρακολουθούν την περίπτωσή του και βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να τον «καπαρώσουν».

Μάλιστα, η τιμή του έχει αυξηθεί κατακόρυφα με τους ανθρώπους των «βυσσινί» να τον κοστολογούν στα 3.000.000 ευρώ. Το νερό… μπαίνει σιγά σιγά στο αυλάκι και ο 19χρονος ετοιμάζεται σιγά – σιγά για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Μένει να δούμε αν θα μπορέσει να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο τεράστιος Βασίλης Καραπιάλης, κάνοντας το μεγάλο άλμα στον Ολυμπιακό και από εκεί στις καρδιές των οπαδών της κορυφαίας ελληνικής ομάδας…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς