16.2 C
Athens

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-1: Έκλεψε τον βαθμό με πέναλτι στο 96′ (vid)

Η ΑΕΛ βρέθηκε μια ανάσα από το να πανηγυρίσει τη νίκη της χρονιάς. Οι «βυσσινί» που δεν είχαν νίκη στο Αλκαζάρ τη φετινή σεζόν βρέθηκαν μερικά δευτερόλεπτα από τη νίκη με 1-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία χάρη στην απίθανη γκολάρα του Πινακά στο 70ό λεπτό.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είχε αρκετές ευκαιρίες, αλλά ήταν ξανά αναποτελεσματική μπροστά από την αντίπαλη εστία και ευτύχησε να κρατήσει την ισοπαλία χάρη στο πέναλτι που πήρε ο Σφιντέρσκι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (1-1).

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ελάχιστα στο πρώτο μέρος (μετά τη σέντρα με τον Μιλοσάβλιεβιτς) και με το μακρινό σουτ του Ηλιάδη και στη συνέχεια περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ στο 30ό λεπτό, αλλά ο Μπέρτος μετά από τη λανθασμένη έξοδο του Νάγκι έδιωξε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Στο 42ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στην αναμέτρηση. Ο Νάγκι έκανε εκπληκτική επέμβαση στην κεφαλιά του Ίνγκασον και στη συνέχεια της φάσης ο Μουργκ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Όσο περνούσε η ώρα και ο ΠΑΟΚ σπαταλούσε ευκαιρίες, τόσο η ΑΕΛ κέρδιζε ψυχολογία και έβλεπε το ηθικό της να ανεβαίνει.

Στο 70ό λεπτό ο Δημήτρης Πινακάς ζωγράφισε ξανά με το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα, το τρίτο του απέναντι στους μεγάλους!

 

Ο Φιλίπ έκανε την κούρσα από τα αριστερά και έδωσε στον Πινακά που τσίμπησε προ του Βαρέλα, ντρίμπλαρε τον Ίνγκασον και άντεξε στα μαρκαρίσματα ενώ με φοβερή λόμπα νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0 στο 70ό λεπτό.

 

 

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε απάντηση και έμοιαζε χαμένος στο Αλκαζάρ μετά από το γκολ του Πινακά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει να απειλεί, αλλά τελικά στην τελευταία φάση του αγώνα γλίτωσε την ήττα – μετά από 10 χρόνια – από την ΑΕΛ.

Ο Σφιντέρσκι μπήκε στην περιοχή, ο Γκέργκελι τον βρήκε στα πόδια και ο Ευαγγέλου υπέδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε το 1-1 για την ομάδα του που έφυγε πληγωμένη από το Αλκαζάρ.

 

 

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-1

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Σκόρερ: 70′ Πινακάς / 90+6′ Βιεϊρίνια

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Κίτρινες: Στελιάνο, Πινακάς, Μπέρτος / Ίνγκασον, Βαρέλα

ΑΕΛ (Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Ζίζιτς, Μπέρτος, Σπαρβ, Φίλιπ, Μιλοσάβλιεβιτς (71′ Γκοτζαμανίδης), Νικολιάς (83′ Νούνιτς), Τρούγιτς (53′ Πλατέλλας), Πινακάς (83′ Γλυνός).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Αουγκούστο (82′ Σβαμπ), Καντουρί, Μουργκ (87′ Τσόλακ), Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς