14.8 C
Athens

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Καβάνι δεν είναι ρατσιστής

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ποινής των τριών αγωνιστικών στον Έντισον Καβάνι, πήρε θέση με επίσημη ανακοίνωσή της για την τιμωρία του διεθνή στράικερ, προσπαθώντας να τον προστατεύσει αν και υποστήριξε πως ήταν δίκαιο να τιμωρηθεί.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των «κόκκινων διαβόλων» αναφέρει πως τα λόγια του 33χρονου Ουρουγουανού παρερμηνεύθηκαν, ενώ αυτό που τονίζει με κάθε τρόπο είναι πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ρατσιστής και ουδέποτε θέλησε να προσβάλει κανέναν.

Μάλιστα, ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή να το ξεκαθαρίσει στην ανακοίνωσή της για τον διεθνή φορ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ αναφέρει: 

«Όπως είπε, ο Έντινσον Καβάνι δεν γνώριζε ότι τα λόγια του θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν και ζήτησε συγνώμη για το ποστάρισμα του απ’ όποιον είχε προσβληθεί.

Παρά την ειλικρινή του πεποίθηση ότι έστειλε απλώς ένα στοργικό ευχαριστώ σε απάντηση σε ένα συγχαρητήριο μήνυμα από έναν στενό φίλο, επέλεξε να μην αμφισβητήσει την κατηγορία, λόγω σεβασμού και αλληλεγγύης με τον FA και την καταπολέμηση του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Ενώ είναι σαφές ότι το πλαίσιο και η πρόθεση είναι βασικοί παράγοντες, σημειώνουμε ότι η ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή ήταν υποχρεωμένη να επιβάλει μια ελάχιστη αναστολή τριών παιχνιδιών. Ο σύλλογος πιστεύει ότι η ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή θα καταστήσει σαφές στους γραπτούς λόγους ότι ο Έντισον Καβάνι δεν είναι ρατσιστής, ούτε υπήρχε ρατσιστική πρόθεση σε σχέση με το ποστάρισμά του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς