22.1 C
Athens

Ρέαμπτσιουκ: Το «who is who» του νέου αποκτήματος του Ολυμπιακού

Το σίριαλ της μεταγραφής του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στον Ολυμπιακό, ολοκληρώνεται με θετική κατάληξη για τους Πειραιώτες. Ο Μολδαβός αριστερός μπακ θα έρθει στην χώρα μας σήμερα το βράδυ για να υπογράψει με τον Ολυμπιακό, απορρίπτοντας έτσι την Πόρτο.

Ο 22χρονος Μολδαβός ακραίος αμυντικός πέρασε από τις ακαδημίες πολλών πορτογαλικών ομάδων. Γεννήθηκε στην Μολδαβία, αλλά σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών μετανάστευσε μαζί με τους γονείς του για την χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Ο Ρέαμπτσιουκ πέρασε από τα τσικό, μεταξύ άλλων, της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, της Μπελενένσες και της Πόρτο. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε με την Πόρτο, παίζοντας για την δεύτερη ομάδα των «Δράκων» στην δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας.

Με την δεύτερη ομάδα της Πόρτο αγωνίστηκε 47 φορές, έχοντας απολογισμό τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ. Μετά από δύο χρονιά, και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2019 ο Μολδαβός διεθνής παραχωρήθηκε στην Πάσος Φερέιρα, της οποίας ήταν ο βασικός αριστερός μπακ, όσο διάστημα αγωνίστηκε εκεί.

Σε 1.5 χρόνο παρουσίας του στην Primeira Liga σε 37 συμμετοχές είχε απολογισμό δύο γκολ και δύο ασίστ, ενώ έπαιξε και επτά φορές για το κύπελλο Πορτογαλίας. Με την Μολδαβία είναι διεθνής από τον Μάρτιο του 2018, έχοντας φορέσει 24 φορές την φανέλα με το εθνόσημο.

Στα πρόσφατα παιχνίδια των Μολδαβών με την εθνική μας ομάδα, ο Ρέαμπτσιουκ αγωνίστηκε κανονικά, παίζοντας ολόκληρη την διάρκεια αμφότερων των παιχνιδιών. Εκτός από αριστερός μπακ αγωνίζεται και στα αριστερά του κέντρου, δείγμα του ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και ως full-back, αν και ο Μαρτίνς πολύ σπάνια χρησιμοποιεί τέτοιο σχήμα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς