18 C
Athens

Super League: Ο Ντάνι Μακέλι στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Η ΚΕΔ γνωστοποίησε τους ορισμούς της για την 14η αγωνιστική της Super League, ορίζοντας τον «γνώριμο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Ντάνι Μακέλι, επιπέδου UEFA Elite στο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (03/01).

Βοηθοί του 37χρονου Ολλανδού referee θα είναι οι συμπατριώτες του Σάαπ Τσαρλς και Γιαν Ντε Βρίες, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Βάτσιος (Δυτ. Αττικής). Στο VAR θα είναι ο επίσης Ολλανδός Γιόχεμ Καμπχάους, με βοηθό τον Νικολακάκη (Λασιθίου).

Ο Μακέλι έχει σφυρίξει τον Ολυμπιακό πέντε φορές, με πιο πρόσφατη στο 2-0 επί της Ομόνοιας στις 23 Σεπτεμβρίου για τα playoffs του Champions League. Επίσης ήταν στις 22/10/2019 στο Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3 για τους ομίλους, ενώ παλαιότερα είχε βρεθεί άλλες τρεις φορές στο δρόμο των «ερυθρόλευκων». Στις 26/2/2015 ήταν στο Ολυμπιακός-Ντνίπρο 2-2 για τους «32» του Europa League, στις 9/3/2017 στο Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 1-1 για τους «16» της διοργάνωσης, ενώ στις 22/8/2017 «σφύριξε» το Ριέκα-Ολυμπιακός 0-1 για τα playoffs του Champions League.

Επίσης έχει βρεθεί δύο φορές στο δρόμο της ΑΕΚ για τις εγχώριες (μόνο) διοργανώσεις. Την περασμένη σεζόν ήταν διαιτητής στο Άρης-ΑΕΚ 2-2 για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στις 24/6/2020 και στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0 στις 15/7/2020 για τα playoffs. Μάλιστα στο δεύτερο παιχνίδι ήταν αυτός που είχε σημειώσει το πρόβλημα με τα δελτία του «Δικεφάλου του Βορρά», που λίγο έλειψε να στοιχίσει στους φιλοξενούμενους το ματς στα χαρτιά (τελικά η ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να μην κάνει ένσταση).

Στα άλλα παιχνίδια, στο Αλκαζάρ (ΑΕΛ-ΠΑΟΚ) ορίστηκε ο Ευαγγέλου (Αθηνών), στο ΔΑΚ Λαμίας (Λαμία – Άρης) ο Σκουλάς (Θεσσαλίας), και στην Λεωφόρο (Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης) ο Τζήλος (Λάρισας).

Στο Αγρίνιο και στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ άρχοντας του αγώνα θα είναι ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), στους Ζωσιμάδες (ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης) ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων), και στο Πανθεσσαλικό (Βόλος – Ατρόμητος) ο Καραντώνης (Ημαθίας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς