24.7 C
Athens

Τη Δευτέρα η απόφαση για το άνοιγμα το σχολείων

Τηλεδιάσκεψη παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, πραγματοποίησε την Τρίτη, η Επιτροπή των ειδικών, με θέμα το πότε θα αρχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία.

Ωστόσο απόφασή για το ζήτημα δε λήφθηκε και σε αυτό που συμφώνησαν τα μέλη της επιτροπής και η υπουργός είναι στην επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική τους εισήγηση, έχοντας μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης της πανδημίας στη χώρα μας αφού έχουν περάσει και οι γιορτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021, την αρχική δηλαδή ημερομηνία που είχε δοθεί για την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Μολονότι η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 ή τις 11 Ιανουαρίου (ημέρα Δευτέρα), ακούστηκε και η πιο συγκρατημένη άποψη περί επαναλειτουργίας των σχολείων στις 15 Ιανουαρίου, ώστε να έχουν αποδώσει περισσότερο τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς