17.2 C
Athens

Η Βιντεότον πήρε αυτό που ήθελε στο Μάλμε (videos)

Η Βιντεότον «πάγωσε» το Μάλμε με την ισοφάριση του Νεγκό (1-1)

Η Μάλμε αν και έπαιξε καλύτερα και πιο ορθολογικά από τη Βιντεότον, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο πρώτο από τα δύο ματς για τα προκριματικά του Champions League. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ουσία και με σκόρερ τον Λοΐκ Νεγκό ισοφάρισαν και διαμόρφωσαν το τελικό 1-1.

Η μάχη για μια θέση στα play off του Champions League καλά κρατεί και μάλιστα έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Η Μάλμε αντιμετώπισε στη Σουηδία τη «Βίντι» με το σκορ να τελειώνει στο 1-1. Γεγονός που σημαίνει ότι οι φιλοξενούμενοι αποκτούν ένα μίνι προβάδισμα για τον επαναληπτικό.

Η Μάλμε ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είχε καλύτερη κυκλοφορία, είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες αλλά δεν είχε την ουσία στο παιχνίδι της. Η ουγγρική ομάδα κατέβηκε στο ματς με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς και με θέληση να κρατήσει το μηδέν. Το συγκεκριμένο πλάνο δεν της βγήκε, καθώς οι Σουηδοί προηγήθηκαν με 1-0 στο 62′, χάρις σε γκολ του Αντρέας Κρίστιανσεν, έπειτα από ωραία ομαδική ενέργεια.

Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» το ματς, με αποτέλεσμα να δεχθούν το γκολ της ισοφάρισης μ’ έναν εντελώς απρόσμενο τρόπο. Συγκεκριμένα στο 72′ ο Λοΐκ Νεγκό, επειτα από απομάκρυνση της άμυνας βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μάλμε και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1.

Η συνέχεια δεν ήταν κάπως διαφορετική με το προηγούμενο ματς. Οι Ούγγροι αμύνθηκαν οργανωμένα και απορρόφησαν την πίεση των Σουηδών. Έτσι, πήραν μια πολύτιμη ισοπαλία και αποκτούν παράλληλα ένα μίνι προβάδισμα για τον επαναληπτικό. Τέλος, ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα play off του Champions League μια εκ των ΑΕΚ ή Σέλτικ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς